Ιερά Σύνοδος: Καθιέρωσε «Ημέρα προστασίας ζωής Αγέννητου Παιδιού»

  • Dogma
αγέννητου

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα θα είναι στο εξής  αφιερωμένη στην προστασία της ζωής του Αγέννητου Παιδιού.

Το κίνημα «Αφήστε με να ζήσω», πιστό στο Λόγο του Ευαγγελίου και στην Παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, διακηρύττει την αλήθεια, ότι το αγέννητο παιδί είναι άνθρωπος, εικόνα Θεού, εξ άκρας συλλήψεως και αγωνίζεται για την προστασία της ζωής του χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Το κίνημα ευχαρίστησε θερμά την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, τους Αγίους Αρχιερείς που την απαρτίζουν και ιδιαιτέρως τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, για την ιστορική τους αυτή απόφαση.

Με την καθιέρωση της Ημέρας υπέρ της Ζωής του Αγέννητου Παιδιού, αποδίδεται τιμή στο παιδί από την πρώτη κιόλας στιγμή της ύπαρξής του, στιγμή κατά την οποία, ενώ είναι μόνο ένα μονοκύτταρο έμβρυο, είναι ήδη άνθρωπος με αιώνια αξία και προοπτική, και τίθεται υπό την προστατευτική αγκαλιά της Εκκλησίας μας.

Δείτε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος όπως αυτή δημοσιεύεται στην επίσημη σελίδα του Κινήματος «Αφήστε με να ζήσω».

Διαβάστε επίσης: Πότε αποκτά ψυχή το έμβρυο;

TOP NEWS