Κιμαδόσουπα: Η καλύτερη συνταγή για το κρύο

  • Dogma
κιμαδόσουπα

Η κιμαδόσουπα είναι μια έξυπνη, γρήγορη, οικονομική και συγχρόνως εξαιρετικά νόστιμη συνταγή.

Ιδανική επιλογή για το κρύο, η δυναμωτική σούπα κιμαδόσουπα, είναι το καλύτερο γιατρικό για να αποφύγετε τη γρίπη, να φροντίσετε ήδη γριπιασμένους ή να ανακτήσετε δυνάμεις αν αναρρώνετε.

Για να να φτιάξετε την κιμαδόσουπα θα χρειαστείτε:

500 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
4 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 πράσινα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες (μέτριες)
2 πράσα σε ροδέλες (μέτριες)
4 καρότα επίσης ροδέλες
3 πατάτες κομμένες σε κύβους
1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια (όσο υπάρχουν ακόμα ντομάτες)
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1½ – 2 λίτρα νερό
1 μικρό φλιτζ. τσαγιού κριθαράκι ή άλλο μικρό ζυμαρικό της αρεσκείας σας

Επί το έργον: 

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ρίχνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε για λίγο. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον κιμά ανακατεύοντας συνεχώς ώστε ο κιμάς να γίνει μικρά κομματάκια που να μη κολλάνε μεταξύ τους, δηλαδή σπυρωτός. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγο ακόμα και ρίχνουμε το μισό από το νερό.

Αφήνουμε για 20 με 30 λεπτά τον κιμά να βράσει – δοκιμάζοντας φυσικά. Σε αυτή τη φάση προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά και το υπόλοιπο νερό. Μόλις πλησιάζει το τέλος για το φαγητό μας, περίπου 12 λεπτά πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το αφήνουμε να βράσει.

Έτοιμη η σούπα. Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο – μία κουταλιά πάνω σε κάθε πιάτο – λεμόνι, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή:bostanista.gr

Δείτε εδώ περισσότερες μοναστηριακές συνταγές.

Διαβάστε επίσης: Κλασσική αξία: Αγιορείτικη μανιταρόσουπα

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ