Λαχταριστό χταποδάκι με τσίπουρο

  • Dogma
χταποδάκι

Το μεθυσμένο με τσίπουρο χταποδάκι, μπορεί αν είναι μια σαρακοστιανή συνταγή, αλλά σίγουρα θα σας αναταψείψει γευστικά, προσφέροντάς σας ένα μοναδικό γαστιμαργικό ταξίδι. 

Επιπλέον το μεθυσμένο χταποδάκι είναι ένα πιάτο πλούσιας θρεπτικής αξίας, αν αναλογιστεί κανείς ότι το χταποδι είναι μια τροφή που μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό βιταμίνη B12, σελήνιο, σίδηρο,ενώ είναι και υψηλή πηγή χαλκού.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το μεθυσμένο χταποδάκι:

1 κιλό χταπόδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
σάλτσα τομάτας (περίπου 1 1/2 κούπες)
1/2 ποτήρι κρασιού τσίπουρο
αλάτι και πιπέρι

Επί το έργον:

Πλένουμε το χταπόδι καλά και το κόβουμε σε κομματάκια. Μπορείτε να το κόψετε είτε σε μεγάλα κομμάτια- δηλαδή απλά να χωρίσεις τα πλοκάμια- ή να το κόψεις σε μικρές μπουκίτσες.

Σε χαμηλή χύτρα- ή κανονική – ρίχνουμε ελαιόλαδο να καλύψει τον πάτο. Μόλις κάψει, πετάμε το κρεμμύδι το οποίο το έχουμε ψιλοκόψει. Μόλις ροδίσει το κρεμμύδι, ρίχνουμε το χταποδάκι να τσιγαριστεί και αυτό ελαφρώς.

Έπειτα σβήνουμε με το τσίπουρο. Ανακατεύουμε 2-3 φορές και προσθέτουμε τη σάλτσα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Κλείνουμε τη χύτρα και περιμένουμε να σηκωθεί η βαλβίδα. Αφότου σηκωθεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε για 10-15 λεπτά.

Tip: Αν δεν σας αρέσει το τσίπουρο, μπορείτε να βάλετε κόκκινο κρασί, ούζο ή και ρετσίνα! Επίσης με τη σάλτσα τομάτας βάλτε όση θέλετε ανάλογα με το πόσο κόκκινο το επιθυμείτε!

Το χταπόδι είναι έτοιμο. Σέρβιρε το σε μια πιατέλα με λίγο μαϊντανό από πάνω και καλή σας όρεξη!

Πηγή: ediva.gr

Διαβάστε επίσης: Μεθυσμένη μακαρονάδα!

Δείτε εδώ περισσότερες μοναστηριακές συνταγές.

TOP NEWS