Λαχταριστός νηστίσιμος σοκολατένιος κορμός!

  • Dogma
κορμός

Ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων είναι ο σοκολατένιος κορμός. Κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί! Πρόκειται για ένα κατά κύριο λόγο «καλοκαιρινό» γλυκό που με μία μικρή… μετατροπή, μπορούμε να τον απολαύσουμε και την περίοδο της Σαρακοστής, χωρίς να είμαστε ασυνεπείς στη νηστεία μας.

Η συνταγή που σας προτείνουμε είναι γρήγορη και δεν χρειάζεται μεγάλη προετοιμασία.

Πριν μπείτε στη διαδικασία να ετοιμάσετε τον γευστικό, νηστίσιμο κορμό, σιγουρευτείτε ότι  διαθέτετε τα ακόλουθα υλικά:

500 gr χαλβά σοκολάτα κομμένο σε μικρά κυβάκια
100 gr φουντούκια ολόκληρα
100 gr καρύδια ολόκληρα
400 gr κουβερτούρα
2 κ.σ. σουσάμι
½ κ.γ. κανέλλα
1 κ.γ. κονιάκ

Επί το έργον:

Για αρχή, θα χρειαστεί να λιώσουμε την κουβερτούρα σε ένα μεταλλικό μπολ χρησιμοποιώντας τη μέθοδο μπεν μαρί. Όταν η σοκολάτα είναι έτοιμη και έχει λιώσει καλά, προσθέτουμε τα καρύδια, τα φουντούκια, το σουσάμι, την κανέλα και το κονιάκ, αφού πρώτα έχουμε θρυμματίσει τους ξηρούς καρπούς σε ένα multi blender. Χρησιμοποιώντας το μαρίζ, ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως. Προσθέτουμε τα κομματάκια του χαλβά με σοκολάτα και συνεχίζουμε με το ανακάτεμα. Προσοχή, έχει μεγάλη σημασία να προσθέσουμε στο τέλος τον χαλβά, καθώς, είναι πιθανό η ζεστή σοκολάτα να επηρεάσει τη σκληρότητά του.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε σε μία φόρμα για κέικ (ιδανικά στενόμακρη) μία αντικολλητική μεμβράνη που θα καλύπτει επαρκώς όλα τα τοιχώματα του σκεύους. Περιχύνουμε το μείγμα προσεκτικά μέσα στη φόρμα, ενώ συγχρόνως το απλώνουμε ομοιόμορφα, καλύπτοντας με αυτό όλο το σκεύος. Χτυπάμε ελαφρά τη φόρμα στον πάγκο της κουζίνας ώστε να «απελευθερώσουμε» τον αέρα και σκεπάζουμε το γλυκό με μία μεμβράνη η οποία πρέπει να ακουμπάει την επιφάνεια του γλυκού. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και περιμένουμε 2 ώρες μέχρι να «σφίξει» επαρκώς και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Πηγή: sarakosti.gr

Διαβάστε επίσης: Λαχταριστό κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και γάλα!

TOP NEWS