Μοναστηριακή γαριδομακαρονάδα

  • Dogma
γαριδομακαρονάδα

Η μοναστηριακή μεθυσμένη γαριδομακαρονάδα θα κερδίσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους με την απρόσμενη γεύσης της … μεθυσμένης γαρίδας, βουτυγμένης στο κρασί!

Η μοναστηριακή κουζίνα είναι γεμάτη εκπληκτικές συνταγές, όπως αυτή η μεθυσμένη γαριδομακαρονάδα! Μπορεί οι μοναχοί ν’ ακολουθούν πιστά την παράδοση, αυτό όμως δεν περιορίζει τους μάγειρες που έχουν επιφορτιστεί με αυτό το διακόνημα να δημιουργούν γευστικά και εμπνευσμένα πιάτα υψηλής γαστρονομίας.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη μεθυσμένη γαριδομακαρονάδα είναι:

1 πακέτο μακαρόνια (της αρεσκείας σας), 1 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους, 2 μέτρια κρεμμύδια,     1 σκελίδα σκόρδο, 1 1/2 ποτήρι (του κρασιού) λευκό κρασί, 6 κ.σούπας ελαιόλαδο, 2 ντομάτες ψιλοκομμένες, 250 γρ. πολτό ντομάτας,  αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο ταμπάσκο (προαιρετικά)

Επί το έργον:

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις πλένουμε και τις αφήνουμε να σταγγίξουν. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τη σκελίδα σκόρδου ολόκληρη. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και σωτάρουμε. Προσθέτουμε τις γαρίδες.  Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πολτό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το ταμπάσκο (προαιρετικά).  Αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου για 20 λέπτα.  Αφαιρούμε τις γαρίδες από τη σάλτσα και τοποθετούμε σε ένα άλλο σκεύος. Στη σάλτσα προσθέτουμε 1 ποτήρι νερο, αν χρειαστεί κα δεύτερο, και μέσα σ’αυτή τη σάλτσα βράζουμε τα μακαρόνια.  Λίγο πρίν ολοκληρωθεί ο βρασμός τοποθετούμε τις γαρίδες και μολίς έχει πιεί τελείως τη σάλτσα το φαγάκι μας είναι έτοιμο.

Πηγή: agiameteora.net

Διαβάστε επίσης: Αγιορείτικη συνταγή: Παστίτσιο με μανιτάρια!

Δείτε εδώ περισσότερες μοναστηριακές συνταγές.

TOP NEWS