Μοναστηριακή μακαρονάδα με πέστο αμυγδάλου και τσίλι

  • Dogma
μακαρονάδα

Αυτή τη μακαρονάδα με πέστο αμυγδάλου και τσίλι θα την λατρέψετε ακόμα και αν δεν είστε φανατικός λάτρεις των ζυμαρικών. Το ιδιαίτετρο πέστο και η καυτερή πιπεριά απογειώνουν αυτή τη συνταγή .

Η μακαρονάδα με πέστο αμυγδάλου είναι ένα εξαιρετικά χορταστικό πιάτο, το οποίο συνοδεία μιας πράσινης σαλάτας, αποτελεί ένα πλήρες γεύμα και σίγουρα θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο σας, χωρίς να σας λείψει το κρέας.

Τα υλικά που θα χρειστείτε για τη μακαρονάδα με πέστο αμυγδάλου είναι:
500 γρ σπαγγέτι
2 σκελίδες σκόρδο
50 γρ φύλλα βασιλικού
2 πιπεριές τσίλι φρέσκιες
400 γρ ντοματίνια
150 γρ αμύγδαλα
1 φλιτζ.τσαγ.παρμεζάνα
150 ml ελαιόλαδο
Αλάτι

Για το γαρνίρισμα
Λίγη παρμεζάνα
φρέσκα φύλλα βασιλικού

Επί το έργον:
Βράζετε τη σπαγγέτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να είναι al dente.
Στο μπλέντερ τοποθετείτε το σκόρδο, τα φύλλα του βασιλικού, τις πιπεριές τσίλι και τις ντομάτες και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα αλλά όχι πολύ λείο. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και το ελαιόλαδο και ρίξτε αλάτι.
Στραγγίζετε τη σπαγγέτι σε ένα τρυπητό σκεύος, και την επανατοποθετείτε στη κατσαρόλα. Προσθέτετε τη σάλτσα πέστο και ανακατεύετε απαλά. Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με το τριμμένο πεκορίνο και με λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.

Διαβάστε επίσης: Τηγανητές ελιές με ντομάτα και δεντρολίβανο!

Αφράτο αγιορείτικο ψωμί μόνο με 4 υλικά!

Δείτε εδώ περισσότερες μοναστηριακές συνταγές.

 

TOP NEWS