Μοναστηριακή συνταγή για να φτιάξετε υπέροχα λουκούμια

  • Dogma
λουκούμια

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει επισκεφθεί ελληνικό μοναστήρι και να μην έχει γευθεί την γλύκα του μοναστηριακού καλωσορίσματος με τα παραδοσιακά λουκούμια που προσφέρουν οι μοναχοί στους επισκέπτες τους.

Τα λουκούμια είναι μια παράδοση εξαιρετικά απλή, αλλά ιδιαίτερα ξεχωριστή.

Ανάλογα με τις δυνατότητες που έχουν άλλες Μονές προμηθεύονται και άλλες παρασκευάζουν στους χώρους τους τα λουκούμια προσφέροντας στους επισκέπτες τους αγνά μοναστηριακά προϊόντα.

Σήμερα σας αποκαλύπτουμε μια εύκολη μοναστηριακή συνταγή για να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά λουκούμια. Οι γεύσεις ποικίλουν, αλλά οι κυριότερες είναι το ροδόνερο και η μαστίχα.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τα μοναστηριακά λουκούμια είναι:

500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
200 γρ. νισεστές
Μαστίχα, ροδόνερο, ξινό
100 γρ. άχνη ζάχαρη

Επί το έργον:

Διαλύουμε το νισεστέ σε λίγο νερό.

Ρίχνουμε σε κατσαρόλα την ζάχαρη και το υπόλοιπο νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το λιωμένο νισεστέ και το ξινό και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μίγμα να αποκτήσει ελαστικότητα.

Το βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε ροδόνερο και μαστίχα.

Το αφήνουμε να κρυώσει για 24ώρες και αφού το κόψουμε το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Ποσότητα μαγειρεμένου τροφίμου: 850γρ.

Διαβάστε επίσης: Χταποδάκι στιφάδο από το best seller βιβλίο αγιορείτικης μαγειρικής!

Δείτε εδώ περισσότερες μοναστηριακές συνταγές.

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ