Μπαμπαγκανούς: Η μελιτζανοσαλάτα του καλομαθημένου μπαμπά!

  • Dogma
μελιτζανοσαλάτα

Μια εξαιρετική πλούσια, κρεμώδης, καπνιστή Μπαμπαγκανούς, ελληνιστί μελιτζανοσαλάτα είναι η ιδανική επιλογή για αυτή την εποχή που οι μελιτζάνες είναι φρέσκες και εν αφθονία. Η συγκεκριμένη διακρίνεται για  διακρίνεται για την υφή πουρέ και το καπνιστό άρωμα που διαπερνά τη βελούδινη κρέμα.

«Μπαμπά γκανούς» σημαίνει «καλομαθημένος μπαμπάς» ή και «κακομαθημένος μπαμπάς», μαθημένος στις γκουρμεδιές και στα ωραία σερβιρίσματα, «χαϊδεμένος» από τις καλές γεύσεις. Αυτή η μελιτζανοσαλάτα είναι η χαρά του ουρανίσκου, μια εξαιρετική γευστική απόλαυση!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι: 

1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιές σούπας ταχίνι
2 κουταλιές σούπας λεμόνι
αλάτι (μια πρέζα)
Επί το έργον:

Αφήστε να καεί η φλούδα της μελιτζάνας στο ψήσιμο για να αποκτήσει καπνιστή γεύση. Αφήστε να κρυώσει εντελώς και μετά ξεφλουδίστε. Κόψτε την πάνω σε ξύλο κοπής σε κομμάτια (για να μην μείνουν οι ίνες ολόκληρες).

Συνεχίστε την εργασία σε ένα μεγάλο γουδί. Δίνει πιο καλή υφή στην σαλάτα από το μπλέντερ. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάζετε κάθε τόσο τη γεύση, για να είστε σίγουροι πόσο  ακόμα να προσθέσετε από κάποιο συστατικό.

Ρίξτε τη μελιτζάνα στο γουδί. Προσθέστε το σκόρδο. Συνθλίψτε και ανακατέψτε. Προσθέστε το λεμόνι, το ταχίνι και δουλέψτε καλά να ενωθούν τα υλικά και να γίνει κρεμώδης. Προσθέστε το αλάτι.

Σερβίρετε σε ρηχό πιάτο, αφήνοντας λακουβίτσες στην επιφάνεια όπου θα ρίξετε το ελαιόλαδο. Στολίζετε με όποια υλικά σας αρέσουν. Συνοδεύστε με ψημένες πίτες, ή μπαστουνάκια λαχανικών ή σερβίρετε δίπλα σε σουβλάκια ή άλλο ψητό κρέας.

Σημείωση: Η προσθήκη ελαιόλαδου δεν είναι απαραίτητη… Το μπαμπαγκανούς είναι νοστιμότατο και αλάδωτο!

Πηγή: nisteia.wordpress.com

Διαβάστε επίσης: Νηστίσιμο Εκμέκ : Αγιορείτικη συνταγή

TOP NEWS