Νηστεία Δεκαπενταύγουστου: 3 +1 μακαρονάδες που πρέπει να δοκιμάσεις

  • Dogma
μακαρονάδες

Το αγαπημένο μας φαγητό λοιπόν, τα μακαρόνια, αν μαγειρευτεί σωστά μπορεί να αποτελέσει ένα νόστιμο, εύκολο και υγιεινό φαγητό για τη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου. Ανακάλυψε λοιπόν 4 νηστίσιμες μακαρονάδες που πρέπει να δοκιμάσεις!

Η νηστεία δε χρειάζεται να συνδυάζεται με μια βαρετή διατροφή χωρίς νοστιμιά. Για το λόγο αυτό θα σου δείξουμε μερικές νηστίσιμες μακαρονάδες που σίγουρα αξίζει γευτείς σε κάθε περίπτωση.

1. Μακαρονάδα με θαλασσινά

Υλικά

1 πακέτο spaghetti
400 γρ. γαρίδες
600 γρ. μύδια με το κέλυφος
4 ντομάτες σε μικρά κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1/3 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
½ κούπας κρασί
Μαϊντανός
Αλάτι/ Πιπέρι
Εκτέλεση

Η μακαρονάδα με θαλασσινά είναι το απόλυτο must της Σαρακοστής. Το πρώτο βήμα για ένα τέτοιο φαγητό είναι να καθαρίσεις καλά τα θαλασσινά, στην περίπτωση αυτή τις γαρίδες και τα μύδια. Καθάρισε λοιπόν τις γαρίδες κρατώντας το κεφάλι. Πλύνε καλά τα μύδια και τρίψε το κέλυφος πολύ καλά ώστε να καθαρίσει τέλεια.

Αφού βάλεις λοιπόν τα μακαρόνια να βράζουν για 8-9 λεπτά ήρθε η ώρα να ετοιμάσεις τη σάλτσα. Ξεκίνα σοτάροντας το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι.  Έπειτα πρόσθεσε τις γαρίδες για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και σβήνουμε με κρασί. Βγάλε τις έτοιμες γαρίδες από το τηγάνι και άφησε τες για λίγο στην άκρη.

Στη συνέχεια πρόσθεσε στο τηγάνι τις ντομάτες και τα μύδια με το κέλυφος τους σε δυνατή φωτιά ώστε να ανοίξουν. Όσα μύδια δεν ανοίξουν απομάκρυνε τα. Έπειτα ρίξε και πάλι μέσα τις γαρίδες και τα βρασμένα μακαρόνια, αφήνοντας να στάξει μέσα στη σάλτσα λίγο από το νερό του βρασίματος. Ταυτόχρονα ρίξε λίγο λάδι και πιπέρι και ανακάτεψε μέχρι τα μακαρόνια να ρουφήξουν τα υγρά.

Σέρβιρε με λίγο μαϊντανό και φυσικά σέρβιρε όσο είναι ζεστή η μακαρονάδα σου!

2. Μακαρονάδα με πέστο βασιλικού

Υλικά

1 πακέτο λιγκουίνι
10 λιαστές ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
Φύλλα βασιλικού
5 κ.σ. κουκουνάρι
½ κούπας ελαιόλαδο
Αλάτι/ Πιπέρι
Εκτέλεση

Η μακαρονάδα με πέστο βασιλικού είναι από τις πιο απλές και νόστιμες μακαρονάδες. Ξεκινάς με το να χτυπήσεις στο multi τις λιαστές ντομάτες, τα φύλλα βασιλικού, το κουκουνάρι και το σκόρδο μέχρι να ομογενοποιηθούν.  Στη συνέχεια ρίχνεις το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύεις καλά. Έτσι, η σάλτσα σου είναι έτοιμη.

Έπειτα βράζεις τα μακαρόνια για 9-10 λεπτά ώστε να γίνουν al dente. Αφού τα στραγγίξεις τα ρίχνεις μέσα στη σάλτσα πέστο, τα ανακατεύεις και η μακαρονάδα σου είναι έτοιμη!

3. Spaghetti aglio e olio

Υλικά

1 πακέτο spaghetti
6 κ.σ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
Λίγο μπούκοβο
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι/ Πιπέρι
Εκτέλεση

Όπως το λέει και το όνομα της η μακαρονάδα aglio e olio έχει ως κύρια συστατικά το λάδι και το σκόρδο. Αφού βάλεις λοιπόν τα μακαρόνια να βράζουν για 8-9 λεπτά ετοίμασε σε ένα τηγάνι τη σάλτσα. Ζέστανε λοιπόν το λάδι και ρίξε μέσα το σκόρδο ανακατεύοντας  τακτικά. Έπειτα πρόσθεσε το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο, η ποσότητα του οποίου εξαρτάται από τα γούστα της παρέας! Όταν η σάλτσα πάρει χρώμα ρίξε στο τηγάνι τα βρασμένα μακαρόνια και ανακάτεψε. Για το σερβίρισμα ρίξε λίγο μαϊντανό και πιπέρι για χρώμα.

4. Μακαρονάδα λαχανικών

Υλικά

1 πακέτο λιγκουίνι
1 πράσινη πιπεριά- 1 κόκκινη πιπεριά
10 μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο
½ κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι/ Πιπέρι
Εκτέλεση

Ξεκίνα βάζοντας σε μεγάλο τηγάνι το λάδι με το σκόρδο, τις πιπεριές, τη μελιτζάνα, το κολοκυθάκι και τα μανιτάρια και ανακατεύοντας. Αφού πάρουν χρώμα τα λαχανικά πρόσθεσε τη ντομάτα με λίγο αλάτι και πιπέρι και άφησε τα όλα μαζί να μαγειρευτούν ανακατεύοντας τακτικά. Ταυτόχρονα σε μια κατσαρόλα βράσε τα μακαρόνια και αφού βράσουν ρίξτε τα στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακάτεψε καλά. Σέρβιρε τη νηστίσιμη μακαρονάδα ζεστή με λίγο πιπέρι.

Πηγή: ediva.gr

 

 

 

 

 

TOP NEWS