Νηστίσιμες σουπιές γιαχνί

  • Dogma
σουπιές

Νηστίσιμες σουπιές γιαχνί μια εξαιρετική ελληνική καλοκαιρινή συνταγή, ιδανική για τις ημέρες της νηστείας και όχι μόνο.

Πεντανόστιμες σουπιές γιαχνί, μια νηστίσιμη συνταγή δια χειρός Γιώργου Τσούλη που  θα σας μείνει αξέχαστη.

Ένα μικρό μυστικό πριν ξεκινήσετε: Κόβουμε τις σουπιές στο ίδιο μέγεθος για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τις νηστίσιμες σουπιές γιαχνί:

1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες

1 λίτρο ζωμό, λαχανικών

150 ml κρασί, λευκό

2 φύλλα δάφνης

1 κ.σ. μάραθο, ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

½ φινόκιο, ψιλοκομμένο

½ μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Χυμός από 1 με 2 λεμόνια

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Επί το εργόν:

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί.

Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα τις σουπιές και σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το φινόκιο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.

Σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί, αδειάζουμε μέσα το ζωμό, αλατοπιπέρωνουμε, ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε να σιγοβράσει για 35 με 40 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Τα τελευταία 5 λεπτά, ρίχνουμε το μαϊντανό, το μάραθο, το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.

Μόλις είναι έτοιμο σερβίρουμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com

 

TOP NEWS