Ο Αγιορείτης μοναχός Νικήτας μετατρέπει το…παραξηγημένο κουνουπίδι στο πιο λαχταριστό πιάτο!

  • Dogma
κουνουπίδι

Οι μοναχοί του Αγίου Όρους μπορεί να μην τρώνε κρέας και να φημίζονται για τη λιτή κουζίνα τους, ωστόσο με την εμπειρία ετών κατορθώνουν να μετατρέπουν τα απλά υλικά σε μοναδικές συνταγές και να δημιουργούν εκπληκτικά γεύματα.

Ο μοναχός Νικήτας ο Αγιορείτης προτείνει μια απλή αλλά υπέροχη συνταγή  με κουνουπίδι, που είναι άλλωστε και της εποχής. Όπως λέει ο ίδιος τα λαχανικά είναι πολύ νοστιμότερα και σίγουρα πιο θρεπτικά, όταν καταναλώνονται στην εποχή τους.

Ο μοναχός Νικήτας προτείνει, λοιπόν, κουνουπίδι με αυγά στο φούρνο, για να απολαύσουμε αυτό το ωραίο λαχανικό, που βοηθά το συκώτι και το αίμα να αποτοξινωθούν, ενώ περιέχει την ουσία αλλικίνη που συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς, αλλά και σελήνιο και βιταμίνη C, που ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς επιπέδου χοληστερόλης. Μία ακόμη ουσία που βρίσκεται στο κουνουπίδι είναι η ινδόλη-3-καρβινόλη που βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων των οιστρογόνων.

Κουνουπίδι με αυγά στο φούρνο
Τα υλικά για τη συγκεκριμένη συνταγή είναι: 1 κιλό κουνουπίδι, 8 αυγά, 4 κουταλιές της σούπας γάλα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Εκτέλεση: Πλένουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μικρά μπουκετάκια, τα οποία βράζουμε σε αλατόνερο, ώσπου να μαλακώσουν και έπειτα τα στραγγίζουμε σε τρυπητό. Τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε ένα ταψί και στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Περιχύνουμε το κουνουπίδι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, ώσπου να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.

Πηγή: mount-athos-eshop.com

Διαβάστε επίσης: Αγιορείτικο σφουγγάτο από τον πατέρα Νικήτα

TOP NEWS