Ο παπάς… Μαραντόνα, που έβαλε γκολ και εντυπωσίασε τα παιδιά

  • Dogma

«Ο π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης “μοιράζει” την μπάλα στον π. Βασίλειο Κακλαμάνη, που βρίσκεται στον χώρο του κέντρου. Τη μεταβιβάζει αμέσως στον π. Σπυρίδωνα Κωστανάσιο, που παίζει στην επίθεση. Εκείνος την κοντρολάρει, χωρίς να τον επηρεάζουν τα ράσα του, και αποφεύγει με μια περίτεχνη ντρίμπλα δύο κατηχητόπουλα του γυμνασίου, ενώ λίγα μέτρα πριν από το αντίπαλο τέρμα σουτάρει και τη στέλνει στα δίχτυα!»

Είναι η περιγραφή των τελευταίων φάσεων του φιλικού αγώνα-έκπληξη στο ποδόσφαιρο ανάμεσα στην ομάδα των κληρικών-κατηχητών και των αρχηγών των ομάδων των κατηχητόπουλων (παιδιά γυμνασίου), που πήραν μέρος στο 7ο Διενοριακό Τουρνουά Ποδοσφαίρου της Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης.

Ο αγώνας ονομάστηκε «all star game» («αγώνας επιλέκτων») και ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την πρωτότυπη αθλητική δραστηριότητα, που έλαβε χώρα στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Αγίου Πέτρου Λευκάδος. Επίσης, περιλάμβανε και το 3ο Διενοριακό Τουρνουά Πετοσφαίρισης (βόλεϊ). Πρωταγωνιστές ήταν τα περίπου 70 παιδιά δημοτικού και γυμνασίου από τις Ενορίες της Ευαγγελιστρίας Λευκάδος, Κατούνας – Λυγιάς, Νυδριού, Μαραντοχωρίου, Βασιλικής και Αγίου Πέτρου, τα οποία συμμετείχαν στο διπλό τουρνουά, συνδυάζοντας την άθληση με την ψυχαγωγία. Σύμμαχός τους, και ο ωραίος καιρός.

«Φέτος, πραγματοποιήσαμε το τουρνουά στην περιοχή του Αγίου Πέτρου, ένα κεφαλοχώρι της νότιας Λευκάδας, επειδή θέλουμε όλες οι δραστηριότητες του Κέντρου Νεότητας να διαχέονται και στα χωριά της επαρχίας μας και να μη συγκεντρώνονται στην πρωτεύουσα. Ολοι κατευχαριστήθηκαν τη διοργάνωση» αναφέρει στην «Ορθόδοξη Αλήθεια» ο π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης, υπεύθυνος του Κέντρου Νεότητας της επαρχιακής Μητρόπολης. Παράλληλα, όσον αφορά τον ιδιαίτερο αγώνα που διεξήχθη στο τέλος με τη συμμετοχή των ιερέων, προσθέτει: «Επισφράγισε το όλο ευχάριστο κλίμα της διοργάνωσης. Το ευχαριστηθήκαμε μαζί με τα παιδιά. Μάλιστα, ο π. Σπυρίδων Κωστανάσιος σκόραρε δύο φορές, με αποτέλεσμα να κερδίσει η ομάδα των ιερέων».

Μετά το παιχνίδι, όλοι οι μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης, που αποτελούσαν την «αντίπαλη» ομάδα, πλησίασαν και χειροκρότησαν τον εφημέριο του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μαραντοχωρίου π. Σπυρίδωνα, ο οποίος «αποκάλυψε» στα κατηχητόπουλα τα μυστικά της μπάλας στο χορτάρι. Εκτός από τον π. Ιωαννίκιο, είχε άξιο συμπαραστάτη τον π. Βασίλειο Κακλαμάνη, που διέπρεψε ως χαφ (κεντρικός) στον χώρο της μεσαίας γραμμής, παρά την κάπως προχωρημένη ηλικία του.

Να σημειωθεί ότι στο ποδόσφαιρο, στην κατηγορία του δημοτικού, την πρώτη θέση κατέλαβε η Ενορία Ευαγγελιστρίας Λευκάδος, τη δεύτερη θέση η Ενορία Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μαραντοχωρίου και την τρίτη θέση η Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Βασιλικής. Στο ίδιο άθλημα, στην κατηγορία του γυμνασίου, την πρώτη θέση κατέλαβε η Ενορία Ευαγγελιστρίας Λευκάδος, τη δεύτερη θέση η ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Κατούνας και την τρίτη θέση η Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Βασιλικής. Στο βόλεϊ, τα έπαθλα της πρώτης θέσης μοιράστηκαν οι Ενορίες Ευαγγελιστρίας Λευκάδος και Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μαραντοχωρίου.

του Αντώνη Μακατούνη – από την Ορθόδοξη Αλήθεια που κυκλοφορεί στα περίπτερα

TOP NEWS