Πάσχα των Ελλήνων. Άνοιγμα αγκαλιάς στον ξένο συνάνθρωπο

  • Dogma
πάσχα των ελλήνων

Άνοιγμα αγκαλιάς στον ξένο συνάνθρωπο. Μέσα από τραγούδια και ύμνους στον Ξένο Χριστό…

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών διοργανώνουν τη συναυλία «Πάσχα των Ελλήνων.  Άνοιγμα αγκαλιάς στον ξένο συνάνθρωπο… μέσα από τραγούδια και ύμνους στον Ξένο Χριστό…»,  τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 στις 20.30 στην Αίθουσα Τελετών του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».

Στην συναυλία Πάσχα των Ελλήνων συμμετέχουν ο Βυζαντινός Χορός των Μαθητών της Σχολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπό τη Διεύθυνση του Κωνσταντίνου Αγγελίδη. Η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων υπό τη Διεύθυνση του Σταύρου Μπερή και η Ορχήστρα ΚΑΝΩΝ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπό τη Μουσική Διεύθυνση Γεωργίου Δεμελή και ενορχήστρωση Γεωργίου Ξουλόγη. Η Σκηνοθεσία και η Παρουσίαση ανήκει στον Ευάγγελο Μουρίκη. Η Επιμέλεια Κειμένων στον π. Πλάτωνα Βακαλάκη και στον Ευάγγελο Μουρίκη.

Θα τραγουδήσουν οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες Σοφία Μάνου και Παναγιώτης Λάλεζας και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Η εκδήλωση Πάσχα των Ελλήνων θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» στην Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8 στο κέντρο της Αθήνας.

Η Σοφία Μάνου είναι μια τραγουδίστρια της νέας και πολλά υποσχόμενης γενιάς. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ludwigshafen της Γερμανίας. Σε ηλικία μόλις έξι ετών ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τη μουσική, σπουδάζοντας φλογέρες και πιάνο στην «Musikschule Ludwigshafen». Έχει σπουδάσει Ευρωπαϊκή μουσική. Το 2000 επέστρεψε με την οικογένειά της στη Θεσσαλονίκη, όπου φοίτησε στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
σοφία μάνου

Από το 2002 μέχρι το 2006 συμμετείχε σε περισσότερες από 60 συναυλίες με τον τίτλο «Εγώ είμαι προσφυγάκι», καθώς και σε πολυάριθμες μουσικές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Την άνοιξη του 2006 έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην ελληνική δισκογραφία με το cd single “Κι έφυγες”, σε μουσική του Στέφανου Κορκολή και στίχους του Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και του Πάνου Φάλαρα, του οποίου την παραγωγή επιμελήθηκε ο ίδιος ο Στέφανος Κορκολής. Την ίδια χρονιά συμμετείχε στο cd «Προσδοκώ ανάστασιν» (με ύμνους της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος). Το 2011 κυκλοφόρησε από την εφημερίδα REAL NEWS ο δίσκος «ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ»με τους ωραιότερους ύμνους της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, σε απόδοση των ύμνων από την ίδια και αφήγηση του θείου δράματος από τη γνωστή ηθοποιό Κατερίνα Λέχου. Στην τελετή λήξης των Special Olympics World Summer Games ATHENS 2011, ακούστηκε σε πρώτη παγκόσμια μετάδοση το τραγούδι «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ» σε μουσική του Στέφανου Κορκολή και αυτοσχεδιασμό από τη Σοφία Μάνου, κατά τη διάρκεια του οποίου η παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης Kseniya Simonova ζωγράφισε με άμμο μέρος από την ελληνική ιστορία.

Τα τελευταία 2 χρόνια συνεργάζεται με την ορχήστρα «Κανών» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την οποία συμμετέχει σε πολλές συναυλίες που έχουν ως σημείο αναφοράς τη Βυζαντινή και Παραδοσιακή Μουσική. Στίς 29 Μαϊου του 2014 ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος την επέλεξε ως βασική τραγουδίστρια στη συναυλία για την επέτειο της Άλωσης της Πολής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τίτλο «Γιάννης Μαρκόπουλος – Μνήμη Διαρκής». Στίς 6 Ιουλίου του 2014 συμμετείχε στη συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου με τον τίτλο Εντεύθεν, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Το Νοέμβριο του 2014 συμμετείχε στην πρώτη δισκογραφική παραγωγή της ορχήστρας «Κανών» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, µε τίτλο «Στην Ελλάδα της Αγάπης», η οποία έχει σκοπό να στηρίξει το φιλανθρωπικό έργο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταµείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

TOP NEWS