Πεντανόστιμες χυλοπίτες στο τηγάνι σε χρόνο ρεκόρ!

  • Dogma
χυλοπίτες

Οι χυλοπίτες μπορεί να είναι για κάποιους παρεξηγημένο φαγητό, όμως με αυτή τη συνταγή για χυλοπίτες με μανιτάρια στο τηγάνι, σίγουρα θα τις λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Είναι μια εξαιρετική συνταγή που κερδίζει εύκολα βραβείο γεύσης, αφού φτιάχνεται πραγματικά σε χρόνο ρεκόρ.

Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε ακόμα πιο πλούσια τη συνταγή, μπορείτε να προσθέσετε κρέμα γάλακτος και λίγο λευκό κρασί, το οποίο πραγματικά θα απογειώσει την ένταση της γεύσης.

Φυσικά, σε κάθε περίπτωση, μπορείτε και να αντικαταστήσετε τις  χυλοπίτες, με οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τις χυλοπίτες με μανιτάρια στο τηγάνι είναι:

1 πακέτο χυλοπίτες
1 κιλό μανιτάρια άσπρα
3κ.σ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
χυμό από ένα λεμόνι
ξύσμα από ένα λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
μυζήθρα τριμμένη

Αρχικά καθαρίστε και πλύνετε τα μανιτάρια. Κόψτε σε φέτες και σοτάρετέ τα σε ένα τηγάνι μαζί με το σκόρδο. Αφήστε τα να σοτάρονται μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με νερό ρίξτε τις χυλοπίτες να βράσουν. Θυμηθείτε να βράσετε 1-2 λεπτά λιγότερο τις χυλοπίτες, γιατί θα μαγειρευτούν ελαφρώς και στο τηγάνι.

Αφού τα μανιτάρια βγάλουν όλα τα υγρά τους προσθέστε το δεντρολίβανο, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Ανακατέψτε  ελαφρώς και με μια τσιμπίδα πάρτε τις χυλοπίτες από την κατσαρόλα και περάστε τες στο τηγάνι. Πάρτε και μια κούπα από το νερό που έβρασαν οι χυλοπίτες και ρίξτε το και αυτό στο τηγάνι. Ανακατέψτε  μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μαζί. Αυτό ήταν έτοιμες οι χυλοπίτες σου.

Σέρβιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό!

Πηγή: ediva.gr

Διαβάστε επίσης: Θεϊκό μοναστηριακό γαλακτομπούρεκο!

Δείτε εδώ περισσότερες μοναστηριακές συνταγές.

 

 

TOP NEWS