Πορτογαλία Το ραντεβού 70.000 ανθρώπων για να δουν την Παναγία – Φωτογραφίες

  • Dogma
θαύμα

Το «θαύμα» που διηγήθηκαν τρία παιδιά και ξεσήκωσαν την Πορτογαλία. Τι έγινε στο ραντεβού που έδωσαν με χιλιάδες πιστούς, επιστήμονες και φωτορεπόρτερ που ήθελαν να δουν από κοντά την Παναγία.

Ήταν 13 Μαϊου 1917, όταν τρία βοσκόπουλα, η Λουσία Ντος Σάντος και τα ξαδέλφια της, Φρανσίσκο και Ζασίντα Μάρκο από το χωριό Φάτιμα της Πορτογαλίας ανέφεραν ότι είδαν μια γυναίκα πάνω σε σύννεφο. Η Λουσία είπε ότι τη ρώτησε ποια ήταν και εκείνη της ζήτησε να συνεχίσει να πηγαίνει κάθε 13 του μήνα στο ίδιο σημείο έως τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Λουσία Ντος Σάντος, Φρανσίσκο και Ζασίντα Μάρκο

Τα παιδιά το ανέφεραν στους κατοίκους του χωριού και όσοι τα πίστεψαν, πήγαιναν κάθε 13 του μήνα για να παρακολουθήσουν από κοντά το «θαύμα». Ωστόσο, κανένας δεν έβλεπε κάτι εκτός από τα τρία παιδιά. Στις 13 Αυγούστου ο δήμαρχος της πόλης, Αρτούρ Σάντος συνέλαβε τα βοσκόπουλα και βίαια τα πίεσε να δηλώσουν ότι είχαν πει ψέματα. Τα παιδιά δεν υπαναχώρησαν αλλά κατάφεραν να πείσουν τους συγκρατούμενους τους ότι είχαν δει τη γυναίκα που ήταν η Παναγία. Μερικές μέρες αργότερα ανέφεραν ότι η γυναικεία μορφή εμφανίστηκε ξανά μπροστά τους και τους είπε ότι στις 13 Οκτωβρίου θα γινόταν θαύμα που θα έκανε ακόμα και τους άπιστους να πιστέψουν.

Το θαύμα του Ήλιου

Τα νέα για το επικείμενο θαύμα κατέκλυσαν τη χώρα και στις 13 Οκτωβρίου, περίπου 70.000 άνθρωποι από ολόκληρη την Πορτογαλία, συγκεντρώθηκαν στη Φάτιμα. Οι περισσότεροι ήταν πιστοί της καθολικής εκκλησίας, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονταν φωτορεπόρτερ, επιστήμονες, γιατροί, δημοσιογράφοι και περίεργοι που πήγαν να εξακριβώσουν αν τα παιδιά έλεγαν αλήθεια ή εάν η γυναίκα που είχαν δει ήταν αποκύημα της φαντασίας τους.

Υπολογίζεται ότι εκείνη την ημέρα 70.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν

Εκείνη την ημέρα είχε συννεφιά και ο καιρός ήταν βροχερός. Τα παιδιά έφτασαν στην περιοχή με τους γονείς τους και ξεκίνησαν να προσεύχονται. Τις πρώτες απογευματινές ώρες, η Λουσία ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να κλείσουν τις ομπρέλες τους. Η βροχή σταμάτησε, τα σύννεφα διαλύθηκαν και εμφανίσθηκε ήλιος.

Τα τρία παιδιά την ώρα της προσευχής

Ένας από τους παριστάμενους ανέφερε: «Νιώθω ανίκανος να περιγράψω αυτό που είδα. Κοίταξα ευθεία τον ήλιο, ο οποίος φαινόταν χλωμός και δεν ενοχλούσε τα μάτια μου. Έμοιαζε με μια μπάλα χιονιού, που περιστρεφόταν και φαινόταν ότι πλησίαζε τη γη. Τρομοκρατήθηκα και έτρεξα να κρυφτώ ανάμεσα στους άλλους, οι οποίοι έκλαιγαν και περίμεναν το τέλος του κόσμου».

Η Λουσία ανέφερε ότι η γυναίκα της είπε ότι ήταν η Παναγία και της ζήτησε να χτίσουν μια εκκλησία σε εκείνο το μέρος. Τους ζήτησε επίσης να προσεύχονται συχνά και τους ενημέρωσε ότι ο πόλεμος θα σταματούσε σύντομα. Τα παιδιά ανέφεραν ότι εκτός από την Παναγία είδαν τον Ιησού Χριστό και τον Ιωσήφ. Οι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν ανάμεσα στους πιστούς τράβηξαν φωτογραφίες και δημοσίευσαν την εμπειρία τους στις εγκυρότερες εφημερίδες της χώρας.

Φωτογραφία που δημοσίευσε το Βατικανό από την ημέρα που συνέβη το θαύμα της Φάτιμα

Επιστήμονες υποστήριξαν ότι εκείνη την ημέρα δεν καταγράφηκε καμία έκλειψη ηλίου. Μερικοί ανέφεραν ότι πιθανόν να επρόκειτο για οπτική ψευδαίσθηση που προκλήθηκε από τις αντανακλάσεις του ήλιου στα σύννεφα ενώ άλλοι υποστήριξαν ότι ήταν μια προσπάθεια της καθολικής εκκλησίας να επαναφέρει τους πιστούς στο δρόμο του Χριστού. Το θαύμα έγινε γνωστό σε όλη την Πορτογαλία και ο χώρος που συνέβη θεωρείται ιερός.

Η Λουσία όταν μεγάλωσε έγινε μοναχή ενώ τα δύο άλλα παιδιά πέθαναν λίγα χρόνια χρόνια αργότερα από την ισπανική γρίπη. Στη διάρκεια της ζωής της η Λουσία έγραψε έξι απομνημονεύματα σχετικά με το θαύμα της Φάτιμα και τις τρεις προφητείες που της έδωσε η Παναγία εκείνη την ημέρα.

Η Λουσία έγινε μοναχή.

Η πρώτη ήταν η εικόνα της κόλασης, η δεύτερη το τέλος του πολέμου και σύμφωνα με την Καθολική Εκκλησία η τρίτη αφορούσε την απόπειρα δολοφονίας του Πάπα Ιωάννη Β’. Η Λουσία πέθανε το 2005 και μέχρι σήμερα εκατοντάδες άνθρωποι πηγαίνουν στην περιοχή για να προσκυνήσουν.

Πηγή: mixanitouxronou.gr

Διαβάστε επίσης: Οι βελονιές της Παναγίας- Συγλονιστικό θαύμα σε Μουσουλμάνο!

 

 

TOP NEWS