Ψωμί του τοστ χωρίς μίξερ από τα χεράκια του Άκη!

  • Dogma
ψωμί

Φτιάξτε μόνοι σας υπέροχο ψωμί του τοστ!!!! Υγιεινή συνταγή γιατί γίνεται με ελαιόλαδο χωρίς κανένα συντηρητικό. Τρομερά εύκολη και γρήγορη, μπορεί να γίνει χωρίς καν μίξερ.

Μόλις φτιάξετε το ψωμί του τοστ του  Άκης, δε θα ξαναγοράσετε!

Όταν το φτιάξετε αυτή  τη συνταγή , απλά δεν θα ξαναγοάσετε ψωμί του τόστη! Είναι νοστιμότατο, εξαιρετικά απλό  και   υγιεινό!!!

Διατηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα τυλιγμένο καλά με μεμβράνη ή στη κατάψυξη μέχρι και 2 μήνες.

Λίγα μυστικά πριν ξεκινήσετε:

Θέλει καλό ζύμωμα… η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική! Επειδή όλα τα αλεύρια δεν είναι ίδια πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι μπορεί άνετα να πάρει μέχρι και 50-60 γρ. αλεύρι παραπάνω…Πιο καλό αποτέλεσμα έχετε με αλεύρι δυνατό δηλαδή σκληρό…ή μπορείτε να βάλετε μείγμα για όλες τις χρήσεις με σκληρό. Προσοχή όμως στην ποσότητα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το ψωμί του τοστ είναι:

475 γρ. νερό
135 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
20 γρ. μαγιά ξερή
60 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3-4 κ.σ. έξτρα ελαιόλαδο για το άλειμμα της φόρμας μας

Επί το έργον:

Το μόνο στο οποίο πρέπει να δώσουμε βάση είναι η φόρμα που θα το ψήσουμε.
Χρειαζόμαστε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 10×30 εκ. Αν έχετε κάποια λίγο μεγαλύτερη είναι μία χαρά αλλά αν η φόρμα σας είναι μικρότερη τότε μπορεί να ξεχειλίσει η ζύμη.
Για αυτό προτείνω, στην περίπτωση αυτή, να μοιράσετε τη ζύμη στα δύο και να κάνετε δύο μικρότερα ψωμιά αντί για ένα μεγάλο.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις που το προσθέτουμε σιγά σιγά. Στο μίξερ με το γάντζο ή στο χέρι ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ελαστικό και μαλακό ζυμάρι.

Η ζύμη είναι πάρα πολύ μαλακή και αν δεν ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ προσθέτουμε άλλη μία κουταλιά αλεύρι και το χτυπάμε 2 λεπτά ακόμα.

Βάζουμε τη ζύμη κατευθείαν από το μίξερ όσο ακόμα μπορούμε να το πιάσουμε στη λαδωμένη φόρμα. Τυλίγουμε τη φόρμα με μία πετσέτα και όταν η ζύμη φτάσει στο επίπεδο της πετσέτας, σε περίπου 1 ώρα, την αφαιρούμε και βάζουμε τη φόρμα κατευθείαν στον φούρνο.

Το ψήνουμε στους 180ο C στον αέρα για 60 λεπτά.

Αφαιρούμε από τη φόρμα του κέικ και το αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει καλά.
Καλό είναι να το βάλουμε έπειτα στο ψυγείο και να το διατηρούμε εκεί για να μπορεί και να κόβεται πιο εύκολα.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε επίσης: Τοστ χωρίς ψωμί: Kι όμως γίνεται!

Ταλιατέλες σοκολάτας με φυστίκια αιγίνης

Δείτε εδώ περισσότερες μοναστηριακές συνταγές.

 

TOP NEWS