Σαρακοστιανά pancakes!

  • Dogma
pancakes

Συχνά υπάρχει η πεποίθηση ότι η νηστεία είναι ένας λόγος για να περιορίσει κάποιος το άλλοτε πλούσιο πρωινό του… Κάθε άλλο, υπάρχουν αρκετές νηστίσιμες συνταγές που μπορείτε να δοκιμάστε και σίγουρα θα… εκπλήξουν ευχάριστα τον  ουρανίσκο σας!  Μία από αυτές είναι και τα λαχταριστά σαρακοστιανά pancakes με ταχίνι.

Προκειμένου να φτιάξετε για το πρωινό σας τα σαρακοστιανά pancakes με ταχίνι, σιγουρευτείτε ότι έχετε στην κουζίνα σας τα ακόλουθα υλικά:

½ φλυτζ. ταχίνι με μέλι

1 ½ φλυτζ. αλεύρι

1 ½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ

¼ κ.σ. μπέικιν σόδα

1 κ.γ. αλάτι

1 αυγό (ελαφρώς χτυπημένο)

¾ φλυτζ. γάλα

βούτυρο

μέλι

σιρόπι

μαρμελάδα

φρούτα

Επί το έργον:

Αρχικά χρειάζετα να προετοιμάσουμε τη ζύμη για τα pancakes, ανακατεύοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και το ταχίνι και το αυγό αφού το έχουμε χτυπήσει ελαφρά. Με τη βοήθεια μίας σπάτουλας, αναμειγνύουμε καλά το μείγμα μας.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε τις δύο κουταλιές από βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει καλά. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε προσεκτικά λίγο από το αρχικό μας μείγμα στο τηγάνι. Περιμένουμε να φουσκώσει και να ροδίσει η μία πλευρά για να γυρίσουμε το pancake μας από την ανάποδη. Αφαιρούμε κάθε κομμάτι όταν έχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα και από τις δύο πλευρές.

Για να σερβίρουμε τα σαρακοστιανά pancakes, τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο, προσθέτοντας ενδιάμεσα τους λίγο βούτυρο και δημιουργώντας μία «στοίβα». Τέλος, γαρνίρουμε το πιάτο μας με φρούτα εποχής, μαρμελάδα, μέλι ή κάποιο σιρόπι της αρεσκείας μας.

Πηγή: sarakosti.gr

Διαβάστε επίσης: Αγιορείτικη συνταγή για πεντανόστιμο νηστίσιμο εκμέκ!

Δείτε εδώ περισσότερες μοναστηριακές συνταγές.

TOP NEWS