Σπιτική συνταγή για λαχταριστή βανίλια υποβρύχιο!

  • Dogma
βανίλια

Η βανίλια υποβρύχιο, είναι ένα γλυκό γεμάτο με παιδικές αναμνήσεις που ξετρελαίνει ακόμη και στις μέρες μας μικρούς και μεγάλους. Έχεις σκεφτεί, λοιπόν, αντί να το αγοράσεις από έξω να το φτιάξεις στο σπίτι;

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη βανίλια υποβρύχιο  είναι λίγα, όπως και ο χρόνος. Είναι το ιδανικό γλυκό εάν ετοιμάζεις κάποιο πάρτι σπίτι σου αφού χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα και χρόνο θα έχεις πολλές μερίδες.

Άλλωστε με τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού όλοι θα αναζητήσουν μία δόση δροσιάς στο υποβρύχιο. Επίσης είναι ότι πρέπει για σένα που θέλεις γλυκά αλλά χωρίς πολλές θερμίδες επειδή προσέχεις τη διατροφή σου!

Τα υλικά για να φτιάξεις αξέχαστο υποβρύχιο με γεύση βανίλια:

2 1/2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας ή μαστίχα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Επί το έργον:

Αρχικά πρέπει να βράσεις το νερό με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά σε ένα κατσαρολάκι. Όταν η ζάχαρη διαλυθεί τότε βάλε μέσα στην κατσαρόλα το μέλι ώστε να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Όταν πάρει μία βράση σταματάμε το ανακάτεμα και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Μόλις γίνει αυτό πρόσθεσε και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά.

Μόλις όλα τα υλικά γίνουν ένα βάλε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά. Απομάκρυνε το κασαρολάκι από το μάτι ώστε να πέσει η θερμοκρασία. Μετά βάλε το σιρόπι στο ψυγείο ώστε να παγώσει για περίπου 40 λεπτά. Βγάλε από το ψυγείο την κατσαρόλα με το μείγμα  και χτύπησε το με τον γάντζο του μίξερ για 7-8 λεπτά, όχι όμως πολύ δυνατά. Με μία ξύλινη κουτάλα το ανακατεύεις και μόλις δεις ότι δυσκολεύεσαι να το ανακατέψεις σημαίνει ότι έφτασες στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πρέπει το μείγμα να έχει πάρει την γνωστή άσπρη όψη, που ξέρουμε την βανίλια. Τοποθέτησε το υλικό σε κάποιο αποστηρωμένο βάζο. Άφησε την να κρυώσει και σέρβιρε την με κρύο νερό.

Πηγή:ediva.gr

Διαβάστε επίσης: Μοναστηριακός κορμός με λικέρ μαστίχα!

Δείτε εδώ περισσότερες μοναστηριακές συνταγές.

 

TOP NEWS