Τα καλύτερα μάφιν μπανόφι που έχετε δοκιμάσει!

  • Dogma
μάφιν

Μάφιν μπανόφι: Αυτά τα αρωματικά και αφράτα κεκάκια είναι το πιο εκπληκτικό συνοδευτικό για τον καφέ σας στο γραφείο, αλλά και μια εξαιρετική επιλογή για ένα σπέσιαλ κυριακάτικο πρωινό.

Αν αγαπάτε τις μπανάνες και την γεύση καραμέλας, τότε αυτό το λαχταριστό ατομικό γλυκάκι σίγουρα θα σας ξετρελάνει! Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για επιτυχημένα μάφιν μπανόφι!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τα μάφιν μπανόφι είναι:
1 κουτί (400 γρ.) dulce de leche (υπάρχει έτοιμο σε κάποια ρώσικα παντοπωλεία, αλλά μπορούμε να το φτιάξουμε και μόνοι μας ως εξής: Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 3 ώρες, 1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο χωρίς να την ανοίξουμε. Αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες προτού ανοίξουμε την κονσέρβα)
2 μπανάνες ώριμες
150 γρ. γάλα φρέσκο, ελαφρύ (περίπου 1,5% λιπαρά)
5 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
2 αυγά
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
275 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ καρύδια χονδροκομμένα, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
480 γρ. σιρόπι καραμέλας για ροφήματα (περίπου 2 κουτ. σούπας ανά μάφιν – το βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και κάβες)

Για την επικάλυψη σοκολάτας

80 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
80 γρ. κουβερτούρα με γύρω στο 50% κακάο, τεμαχισμένη

Επί το έργον:

Γεμίζουμε τις 12 θήκες μίας φόρμας για κάπκεϊκ με καραμελόχαρτα που δεν καίγονται στο ψήσιμο. Εναλλακτικά, τις βουτυρώνουμε πολύ καλά και τις αλευρώνουμε. Αδειάζουμε το dulce de leche σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ώστε να μαλακώσει και να αλλάξει χρώμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C.

Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μούλτι και τις μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ. Σε αυτό προσθέτουμε το γάλα, το ηλιέλαιο, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αναμειγνύουμε σε ένα τρίτο μπολ το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Ενώνουμε τα δύο μείγματα, προσθέτουμε και το dulce de leche και ανακατεύουμε απαλά, χωρίς να επιμείνουμε πολύ. Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες της φόρμας. Δεν τις παραγεμίζουμε γιατί θα φουσκώσουν τα μάφιν και θα ξεχειλίσουν. Αν θέλουμε, βάζουμε στην επιφάνεια των μισών (ή και όλων, αν μας αρέσουν) χονδροκομμένα καρύδια.

Ψήνουμε τα μάφιν στον φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Για να δούμε αν είναι έτοιμα, βυθίζουμε στο κέντρο ενός μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει στεγνή, τότε είναι έτοιμα.

Περιχύνουμε κάθε μάφιν με 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι καραμέλας.

Φτιάχνουμε την επικάλυψη σοκολάτας: 

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα και την τεμαχισμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και, προτού πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να προκύψει ένα λείο, γυαλιστερό μείγμα, το οποίο θα πρέπει να γίνει χλιαρό. Πιάνουμε ένα-ένα τα μάφιν από τη βάση τους και τα βουτάμε ανάποδα μέσα στη σοκολάτα ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά τους.

Διαβάστε επίσης: Μοναστηριακό παστίτσιο με ρεβίθια και μπεσαμέλ λαχανικών!

Δείτε εδώ περισσότερες μοναστηριακές συνταγές.

 

TOP NEWS