Την Πέμπτη, 17 Μαρτίου, κυκλοφορεί το νέο φύλλο της εφημερίδας ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

  • Δόγμα

Το νέο φύλλο της εφημερίδας ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 17 Μαρτίου. Όλες οι Προσφορές!

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου

η εφημερίδα Κιβωτός της Ορθοδοξίας

σας προσφέρει αγαπημένα βιβλία

για να επιλέξετε 2 βιβλία

 

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ,  Τόμος Α΄ ή Β΄

Ο Άθως, το Άγιο Όρος, το Περιβόλι της Παναγιάς – η επιτομή της αισθητικής και του πολιτισμού. Με μοναστήρια που χάνονται στα βάθη των αιώνων. Οι μονές του Αγίου Όρους δεν είναι μόνο η ακλόνητη σταθερή έκφραση της πίστης αμέτρητων γενεών πιστών, αλλά είναι μνημεία πολιτισμού και τέχνης για όλο τον κόσμο.

 

Το προσκύνημα στον Αθω του Σικελιανού και του Καζαντζάκη
(40 μέρες  του 1914)

του Ι. Μ. Χατζηφώτη

Η Κιβωτός της Ορθοδοξίας επέλεξε να προσφέρει στους αναγνώστες ένα «διαφορετικό» βιβλίο. Την επίσκεψη δυο μεγάλων της ελληνικής λογοτεχνίας, του  Άγγελου Σικελιανού και του Νίκου Καζαντζάκη  στο ΑγιοΟρος, γραμμένο από έναν άλλο μεγάλο, τον Γιάννη Χατζηφώτη. Η επίσκεψη έγινε το 1914 και διήρκεσε 40 μέρες με οδοιπορικά, συζητήσεις με μοναχούς αλλά και βαθειά κατάνυξη.

 

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Το περιβόλι της Παναγίας. 

Τόπος ανάπαυσης της χοϊκής ύπαρξης. Τόπος αγρυπνίας, μετάνοιας και ταπείνωσης. Το παρόν βιβλίο αποτελεί ένα σεπτό, νοερό προσκύνημα στα είκοσι μοναστήρια του Άθω, περιλαμβάνοντας μια σύντομη επισκόπηση της ιστορίας κάθε μονής, αρχαιολογικές, αρχιτεκτονικές και θεολογικές πληροφορίες, ενώ το επιλεγμένο φωτογραφικό υλικό, οι λεζάντες και τα πλαίσια που το συνοδεύουν, στοχεύουν να οδηγήσουν τον αναγνώστη στη μυστηριακή γοητεία και το ιερό δέος της ελληνορθόδοξης παράδοσης.

Προφητείες   Ορθοδόξων  Αγίων  και ασκητών

Ο γνήσιος προφητισμός είναι η ακριβής προαγγελία μελλοντικών γεγονότων, η ερμηνεία του θελήματος και της βουλής του Θεού στους ανθρώπους. Το παρόν βιβλίο περιλαμβάνει προφητείες ορθόδοξων αγίων και ασκητών, οι οποίες επαληθεύτηκαν, αλλά κυρίως προφητείες που μπορούμε να προσεγγίσουμε μεν χωρίς όμως να είμαστε σε θέση να τις ερμηνεύσουμε ακόμη πλήρως.

 

Το Μυστήριο της Μετανοίας –Εξομολογήσεως

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής,  Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ

Περιεχόμενα:

Σύσταση-Εξέλιξη καιΤέλεση                                                                                Πατέρες και συγγραφείς της αρχαίας Εκκλησίας για τον μυστηριακό χαρακτήρα της Ιεράς Εξομολογήσεως. Η σύναξη για την Θεία Λειτουργία σαν έκφραση κοινωνίας.  Προϋπόθεση για την συμμετοχή στην Θεία Ευχαριστία αποτελεί η καθαρότητα νου και καρδιάς.

 

Δείτε τις Προσφορές, εδώ: Την Πέμπτη, 17 Μαρτίου, κυκλοφορεί το νέο φύλλο της Εφημερίδας «Κιβωτός της Ορθοδοξίας» | Dogma

 

Διαβάστε, επίσης: 

  • Η τραγωδία της εμπλοκής σε παιχνίδια εξουσίας
  • Η Εκκλησία, όσες φορές προηγήθηκε της πολιτικής, δίχασε πιστούς και Ορθοδοξία
  • Ο άγνωστος πόλεμος στο Άγιον Όρος
  • Ο Κύριλλος και η μετακομμουνιστική Ρωσία
  • Προς αξιοποίηση  της περιουσίας της Εκκλησίας
  • Προσκύνημα

TOP NEWS