Βίδες με κρασί του μοναχού Νεκταρίου

  • Dogma
βίδες

Η συνταγή για βίδες με κρασί από τον μοναχό Νικήτα, θα σας εκπλήξει ευχάριστα με τη μεστή της γεύση, παρόλη την απλότητά της. Άλλωστε, όλες οι παραδοσιακές μοναστηριακές συνταγές φημίζονται για την εμπνευσμένη χρήση απλών καθημερινών υλικών.

‘Ενα μικρό μυστικό πριν ξεκινήσετε Αν θέλετε ε να γίνει ποιο ελαφρύ το φαγητό, αντί για κρέμα γάλακτος, χρησιμοποιήστε ένα φλυτζάνι γάλα εβαπορέ, μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει 1 1/2 κουταλάκι κόρν φλάουερ.

Βίδες με κρασί: Ένα αυθεντικό μοναστηριακό πιάτο με απλά υλικά, εξαιρετικής νοστιμιάς.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι: 

μισό κιλo μακαρόνια βίδες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
μια πράσινη πιπεριά
μία κόκκινη πιπεριά
μία κίτρινη πιπεριά
3 κουταλιές μαργαρίνη ή μισό φλιτζάνι λάδι
μία κρέμα γάλακτος ή 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ με 1 1/2 κουταλάκι κορν φλαουερ
1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
1 κοφτό κουταλάκι καπνιστή πάπρικα (προαιρετικώς)
μισό φλιτζάνι κρασί λευκό

Επί το έργον:

Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε λεπτές ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά με την μαργαρίνη ή το λάδι, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να «χρυσίσει» κάπως το κρεμμύδι. Στη συνέχεια «σβήνουμε» με το κρασί και κρατώντας το τηγάνι με το ένα χέρι – μακριά από το πρόσωπο και τον απορροφητήρα, για να μην έχουμε δυσάρεστες…εξελίξεις- ανάβουμε προσεκτικά το αλκοόλ .Κουνώντας σιγά – σιγά το τηγάνι, η φλόγα θα σβήσει. Ρίχνουμε την καπνιστή πάπρικα (αν έχουμε βρει, διότι είναι δυσεύρετη).Μετά, περιχύνουμε το φαγητό με την κρέμα γάλακτος και όλο αυτό το μείγμα το αδειάζουμε στην κατσαρόλα, όπου έχουμε βρασμένα τα μακαρόνια τα οποία όμως έχουμε βουτυρώσει ή λαδώσει.
Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Σημείωση : Αν θέλουμε να γίνει ποιο ελαφρύ το φαγητό μας, αντί για την κρέμα γάλακτος, βάζουμε ένα φλυτζάνι γάλα εβαπορέ , μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει 1 1/2 κουταλάκι κορν φλαουερ.

Πηγή:monastiriaka.gr

Διαβάστε επίσης: Mοναστηριακη συνταγή για τους πιο τέλειους κουραμπιέδες!

Δείτε εδώ περισσότερες μοναστηριακές συνταγές.

 

 

TOP NEWS