Βίδες με κρασί του μοναχού Νεκταρίου

  • Dogma
βίδες

Μπορεί οι Ιταλοί να φημίζονται για τον τρόπο που μαγειρεύουν τα ζυμαρικά, ωστόσο η συγκερκιμένη συνταγή για βίδες με κρασί από τον μοναχό Νικήτα, θα σας εκπλήξει ευχάριστα με τη μεστή της γεύση. Άλλωστε, όλες οι παραδοσικάες μοναστηρικές συνταγές φημίζονται για την εμπνευσμένη χρήση απλών καθημερινών υλικών.

Βίδες με κρασί: Ένα αυθεντικό μοναστηριακό πιάτο με απλά υλικά, εξαιρετικής νοστιμιάς.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι: 

μισό κιλo μακαρόνια βίδες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
μια πράσινη πιπεριά
μία κόκκινη πιπεριά
μία κίτρινη πιπεριά
3 κουταλιές μαργαρίνη ή μισό φλιτζάνι λάδι
μία κρέμα γάλακτος ή 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ με 1 1/2 κουταλάκι κορν φλαουερ
1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
1 κοφτό κουταλάκι καπνιστή πάπρικα (προαιρετικώς)
μισό φλιτζάνι κρασί λευκό

Επί το έργον:

Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε λεπτές ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά με την μαργαρίνη ή το λάδι, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να «χρυσίσει» κάπως το κρεμμύδι.Στη συνέχεια «σβήνουμε» με το κρασί και κρατώντας το τηγάνι με το ένα χέρι – μακρυά από το πρόσωπο και τον αποροφητήρα, για να μην έχουμε δυσάρεστες…εξελίξεις- ανάβουμε προσεκτικά το αλκοόλ .Κουνώντας σιγα – σιγά το τηγάνι, η φλόγα θα σβήσει. Ρίχνουμε την καπνιστή πάπρικα (αν έχουμε βρει, διότι είναι δυσεύρετη).Μετά, περιχύνουμε το φαγητό με την κρέμα γάλακτος και όλο αυτό το μείγμα το αδειάζουμε στην κατσαρόλα, όπου έχουμε βρασμένα τα μακαρόνια,τα οποία όμως έχουμε βουτηρώσει ή λαδώσει.
Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Σημείωση : Αν θέλουμε να γίνει ποιο ελαφρύ το φαγητο μας, αντί για την κρέμα γάλακτος, βάζουμε ένα φλυτζάνι γάλα εβαπορέ , μέσα στο οποιο έχουμε διαλύσει 1 1/2 κουταλάκι κορν φλαουερ.

Πηγή:monastiriaka.gr

Δείτε εδώ περισσότερες μοναστηριακές συνταγές.

 

 

TOP NEWS