Υπέροχη βορειοελλαδίτικη ταραμοσαλάτα

  • Δόγμα

Πρώτα, βάζουμε το σκόρδο στον πολυκόφτη μαζί με 1 έως 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Σίγουρα δεν πρέπει ποτέ να λείπει από ένα ελληνικό τραπέζι. Η υπέροχη βορειοελλαδίτικη ταραμοσαλάτα, είναι το καλύτερο ορεκτικό. Νηστίσιμη και πάνω από όλα πεντανόστιμη. Δοκιμάστε την!

Υλικά συνταγής

  • 2-3 μεγάλες σκ. σκόρδο
  • Μισό φλ. δυόσμος, φρεσκοκομμένος
  • Λίγο ταραμά, λευκό (1/3 φλ.)
  • 250 γρ. ψίχα που έχετε μουλιάσει στραγγίξει και στεγνώσει από μια φραντζόλα μπαγιάτικο ψωμί
  • Μισό φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2-5 κ.σ. νερό
  • 3-5 κ.σ. χυμός λεμονιού, φρεσκοστυμμένος

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα, βάζουμε το σκόρδο στον πολυκόφτη μαζί με 1 έως 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Τα χτυπάμε μέχρις ότου γίνουν αλοιφή.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο, χτυπάμε κι άλλο το μείγμα και ρίχνουμε τον ταραμά μαζί με την ψίχα.

Τα χτυπάμε για ένα λεπτό περίπου, μέχρι να το μείγμα να γίνει παχύρρευστο.

Η διαδικασία αυτή δε θα πρέπει να γίνει πολύ γρήγορα (το θέμα είναι να αντικαταστήσετε το γουδί) ειδάλλως το μείγμα θα γίνει υπερβολικά κολλώδες καθώς το άμυλο θα αρχίζει να διαλύεται.

Ενώ χτυπάμε το μείγμα, το ραντίζουμε σιγά-σιγά με το ελαιόλαδο, το νερό, το λεμόνι εναλλάξ, μέχρι να έχουμε ένα μαλακό και κρεμώδες μείγμα.

Τέλος, το βγάζουμε από τον πολυκόφτη και το σερβίρουμε.

Η ταραμοσαλάτα μας είναι έτοιμη.

https://www.supersyntages.gr/

TOP NEWS