Ζελέ κρασιού με σταφύλια!

ζελέ

Ζελέ: Αυτό το σούπερ επιδόρπιο είναι γεμάτο ασβέστιο, φώσφορο και μαγνήσιο που παίζει σημαντικό ρόλο στο να διατηρούμε ισχυρά και υγιή μαλλιά, δόντια, οστά και νύχια. Επιπλέον βοηθά στην αποκατάσταση των μυών έπειτα από έντονη γυμναστική και ειδικά μετά από από κάποιον τραυματισμό.

Αν δεν πείστηκες  ακόμα για τα οφέλη που έχει το ζελέ, αρκεί να μάθεις ότι  είναι εξαιρετικός σύμμαχος εκείνων που θέλουν να χάσουν βάρος, επειδή περιέχει πρωτεΐνες. Δεν σας κάνει να αισθάνεστε πεινασμένοι και επιπλέον διεγείρει την παραγωγή αυξητικής ορμόνης και ενισχύει το μεταβολισμό.

Βέβαια, η συνταγή για το ζελέ που σας προτείνουμε σήμερα, με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη σπάει το κατεστημένο των συνηθισμένων γεύσεων και εγγυάται ένα εκπληκτικο γαστριμαργικό ταξίδι σε νέους γευστικούς παραδείσους!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το ζελέ κρασιού με σταφύλια είναι:

20 γρ. σκόνη ζελατίνης
150 γρ. νερό + 2 κ.σ.
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
750 γρ. αφρώδης οίνος
ασπράδι από 1 αυγό
200 γρ. σταφύλια λευκά
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Επί το έργον:

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη σκόνη ζελατίνης με τις 2 κ.σ. νερό. Αφήνουμε στην άκρη.
Παράλληλα, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά τα 150 γρ. νερό με τα 100 γρ. ζάχαρη.
Αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση και να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αδειάζουμε το μείγμα της ζελατίνης και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη.
Προσθέτουμε τον αφρώδη οίνο και ανακατεύουμε καλά. Αφαιρούμε τον αφρό που έχει μείνει στην επιφάνεια.
Αδειάζουμε σε ποτήρια και μεταφέρουμε στο ψυγείο να σφίξει για 2 ώρες.
Χτυπάμε το ασπράδι για 30 δευτερόλεπτα με ένα σύρμα χειρός και με ένα πινέλο αλείφουμε με το ασπράδι τις ρώγες από τα σταφύλια.
Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και αφήνουμε να σφίξει το μείγμα. Σερβίρουμε πάνω από το ζελέ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε επίσης: Τηγανητές ελιές με ντομάτα και δεντρολίβανο!

Αφράτο αγιορείτικο ψωμί μόνο με 4 υλικά!

Δείτε εδώ περισσότερες μοναστηριακές συνταγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ