Αρχιεπίσκοπος κατά Φίλη: Έχει ανιστόρητες και συμπλεγματικές απόψεις

  • Dogma
θρησκευτικά

Ηχηρή απάντηση δίνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στα όσα είπε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης για τον ρόλο της Εκκλησίας σε κρίσιμες ιστορικά στιγμές.

Με την επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής,  ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, αποστέλει και τομο που εκδόθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος, με τίτλο «Μνήμες και Μαρτυρίες από το 40 και την Κατοχή», ζητώντας να ενημερωθούν οι βουλευτές «για την έκδοση αυτή η οποία αποτυπώνει με ακρίβεια όλα όσα τα αξιότιμα μέλη του κοινοβουλίου μας είναι ωφέλιμο να γνωρίζουν».

Στην ίδια επιστολή ο Αρχιεπίσκοπος κάνει λόγο για ανιστόρητες  συμπλεγματικές και προσβλητικές απόψεις για την κοινωνία που μάλλον χωρίς συναίσθηση ατυχώς εκφέρονται.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Παιδείας σε τηλεοπτική του συνέντευξη δε δίστασε να αναρωτηθεί για το ρόλο που έπαιξε η Εκκλησία σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές, λέγοντας χαρακτηριστικά «Πού ήταν η Εκκλησία στη Χούντα; Πού ήταν η Εκκλησία στην κατοχή; Δεν μπορούμε να προσκυνάμε και να λέμε ότι είναι εκ προοιμίου ιερά. Δεν είναι ιερά, ανθρώπινο είναι η Εκκλησία».

Αναλυτικά η επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προς τον πρόεδρο της Βουλής:

«Σας αποστέλλω τον τόμο που εκδόθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος το 2001 με τίτλο Μνήμες και Μαρτυρίες από το 40 και την Κατοχή.

Ο τόμος περιέχει συγκλονιστικά ιστορικά στοιχεία για την Αντίσταση της Εκκλησίας μας την περίοδο της Κατοχής της πατρίδας μας και την προσφορά Αυτής προς το Εθνος και τον Λαό μας. Αφιερώνεται δε στην μνήμη των εθνομαρτύρων Κληρικών που έδωσαν το αίμα τους για την Ιερή Πίστη και τα ιδανικά των Ελλήνων και την Ελλάδα μας.

Μέσα στα χρόνια ο Λόγος της Αλήθειας υπερισχύει πάντα στη συλλογική μνήμη αλλά και στη χάραξη της πορείας του Εθνους μας έναντι των ανιστόρητων, συμπλεγματικών και προσβλητικών εν τέλει για την ίδια την κοινωνία μας απόψεων που μάλλον χωρίς συναίσθηση ατυχώς εκφέρονται.

Παρακαλώ ιδιαιτέρως Κύριε Πρόεδρε όπως ενημερώσετε το Σώμα, για την έκδοση αυτή η οποία αποτυπώνει με ακρίβεια όλα όσα τα Αξιότιμα Μέλη του Κοινοβουλίου μας είναι ωφέλιμο να γνωρίζουν».

 

TOP NEWS