Ας προσευχόμαστε στην Παναγιά μας

  • Dogma
προσευχή

Θέλω να σας παρακαλέσω αυτές τις άγιες μέρες όλοι μας να παρακαλούμε την Παναγία μας να μας λυπηθεί, να είναι μαζί μας, να μας σκεπάζει και να σώζει τον κόσμο από κάθε κακό.

Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου

Και να ξέρουμε ότι και η πιο μικρή φωνή δεήσεως και προσευχής, παραμένει πάντοτε ισχυρή ενώπιον του Θεού. Δεν χάνεται τίποτα. Ιδιαίτερα σήμερα έχουμε ανάγκη την προστασία της Παναγία μας. Φτάνει να ζητάμε πράγματα που είναι για τη σωτηρία της ψυχής μας, και όχι πράγματα μάταια. Όταν τα πάντα αποβλέπουν στη σωτηρία της ψυχής μας, τότε και η Παναγίας μας είναι μαζί μας.

Γι’ αυτό πρέπει να αισθανόμαστε παρηγοριά στην ψυχή μας κι όπως έλεγε κι ο Γέροντας Παίσιος, όσο πιο πολύ δυσκολεύουν τα πράγματα, τόσο πιο πολύ ο Θεός είναι κοντά μας. Κι όσο λιγότερες παρηγοριές έχουμε, τόσο πιο πολύ η θεική παρηγοριά είναι κοντά μας και δίπλα μας. Γι’ αυτό, λοιπόν, όσο πιο πολλές δυσκολίες έχουμε γύρω μας και στον κόσμο όλο, τόσο πιο πολύ η Παναγία είναι μαζί μας.

Έχουμε χρέος να προσευχόμαστε κι εμείς και υπέρ όλου του κόσμου και υπέρ της πατρίδας μας, των οικογενειών μας και των εαυτών μας «και πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα». Ας δώσουμε χρόνο προσευχής. Εύχομαι, η Παναγία μας να δώσει πλούσια τη χάρι και την ευλογία της σ᾽όλο τον κόσμο.

TOP NEWS