Δωδώνης Χρυσόστομος: Αιχμές για «διαδόχους» Ιερωνύμου – Ο Αρχιεπίσκοπος έπραξε άριστα – Η συμφωνία… κάηκε με τις «10.000 προσλήψεις»

  • Dogma
δωδώνης

Αιχμές Μητροπολίτη Δωδώνης κατά «επίδοξων διαδόχων» του Αρχιεπισκόπου. «Δεν ήταν υποχρεωμένος να ενημέρωσει εκ των προτέρων την Ιεραρχία». «Ο Αρχιεπίσκοπος έπραξε άριστα». Βολές εξαπέλυσε εναντίον της Κυβέρνησης και ειδικά προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο: » Η συμφωνία κάηκε με τις 10.000 προσλήψεις».

Αιχμές κατά Ιεραρχών τους οποίους χαρακτήρισε ως  «επίδοξους διαδόχους» του Αρχιεπισκόπου στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο άφησε,μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος.

«Ο Αρχιεπίσκοπος έπραξε άριστα» υπογράμμισε υπερασπιζόμενος τους χειρισμούς του κ. Ιερωνύμου, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό την ξεκάθαρη στήριξή του στον Μακαριώτατο: «Κάποιοι είπαν ότι κουράστηκε, και έτσι βγήκαν την ευκαιρία να μπουν στη μάχη της διαδοχής… Τους εκτιμώ, η φιλοδοξία δεν είναι κακό πράγμα» σημείωσε με νόημα.

Στο στόχαστρο του Σεβασμιωτάτου Δωδώνης βέθηκε και η Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα της συμφωνίας Τσίπρα – Αρχιεπισκόπου, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο: «κάηκε το θέμα όταν βγήκε ο κ. Τζανακόπουλος και είπε ότι απολύονται 10.000 κληρικοί… Έδωσε ελπίδα σε 10.000 ανθρώπους και ‘’κρέμασε στα μανταλάκι’’ 10.000 κληρικούς», υπογράμμισε.  Ο κ. Χρυσόστομος επέμεινε ότι οι 10.000 κληρικοί θα πληρώνονται με επίδομα.

Όσο για το εάν ο Αρχιεπίσκοπος έπρεπε να έχει ενημερώσει εκ των προτέρων τους Ιεράρχες ο ανέφερε: «Δεν ήταν υποχρεωμένος να ενημέρωσει εκ των προτέρων την Ιεραρχία. Την επομενη ημέρα που αναγγέλθηκε το σχέδιο συμφωνίας κλήθηκε η Ιεραρχία. Θα πήγαινε με τους 80 Ιεράρχες στον Πρωθυπουργό; Εκ των προτέρων δηλαδή θα πάρει την άδεια από την Ιεραρχία για να πάει στον Πρωθυπουργό;».

«Η Εκκλησία πορεύεται, δεν πολιτεύεται, δεν αντιπολιτεύεται» σχολίασε ακόμα με νόημα. «Άλλο τα λόγια άλλο τα γραπτά» παρατήρησε για τις κοινές δηλώσεις του κ. Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό. «Ο Αρχιεπίσκοπος ακολούθησε μια διαδικασία, μαζί με άλλους κάνανε πλάνο» είπε για τη συμφωνία. «Και το πλάνο λέει ότι δεν ισχύει η συμφωνία αν δεν εφαρμοστούν όλα (τα προβλεπόμενα)» επισήμανε ο Μητροπολίτης Δωδώνης.

Παρακολουθείστε όλη τη συνέντευξη του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσοστόμου στον τηλεοπτικο σταθμό ΣΚΑΙ.

 

 

TOP NEWS