Γαβρόγλου: Δεν είναι θέμα παζαριού η μισθοδοσία των κληρικών

  • Dogma
γαβρόγλου

Η μισθοδοσία των κληρικών «δεν είναι θέμα παζαριού», τονίζει ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, σπεύδοντας παράλληλα να δώσει τις απαραίτητες διαβαιβεώσεις ότι η Κυβέρνησης θα διασφαλίσει τα νομοθετικά, τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδοτικά και μισθολογικά δικαιώματα των Ιερέων.

Σε συνέντευξή του στη Realnews, σημείωσε ότι η διακριτότητα των ρόλων Κράτους – Εκκλησίας και η συνδιαχείριση της αμφισβητούμενης περιουσίας «είναι στοιχεία που λειτουργούν υπέρ της κοινωνίας, όχι υπέρ του ενός ή του άλλου θεσμού», ενώ επίσης σημείωσε  ότι «όλα θα γίνουν με προσεκτικά βήματα».

Όπως είπε, οι 10.000 προσλήψεις στη Δημόσιο, που θα πραγματοποιηθούν αν αλλάξει ο τρόπος μισθοδοσίας των κληρικών, θα καλύψουν κενά στην Υγεία, στην εκπαίδευση και στις υπόλοιπες κοινωνικές δομές και είναι ανεξάρτητες με τους 15.000 διορισμούς στην Παιδεία οι οποίοι έχουν εξαγγελθεί για το σχολικό έτος 2021 – 2022.

Ο κ. Γαβρόγλου κατηγόρησε εξάλλου στη Ν.Δ. ότι «βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση κώφευσης και αφωνίας σε σχέση με τη φασιστική δράση ακροδεξιών χρυσαυγιτών σε σχολεία».

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ