Γαβρόγλου: Η Ιεραρχία έχει τη σοφία να υποστηρίξει τη θεματική εβδομάδα

  • Dogma
συνάντηση

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί αναφορικά με τη θεματική εβδομάδα, υπογράμμισε: «Νομίζω ότι η Ιεραρχία έχει τη σοφία να καταλάβει και τις εγκυκλίους και τις διευκρινίσεις και κυρίως να υποστηρίξει τη θεματική εβδομάδα, που είναι αυτό το πολύμορφο πλαίσιο στο οποίο θα συζητηθούν τα υπόλοιπα ζητήματα».

Ο κ. Γαβρόγλου, προσερχόμενος στη βιβλιοθήκη του Ωνασείου Ιδρύματος για την τελετή βράβευσης μαθητών, σημείωσε ότι στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας στα σχολεία, ότι οι μαθητές μεταξύ άλλων θα ενημερωθούν τόσο για την ομοφυλοφιλία, όσο και για άλλες καταστάσεις.

Μάλιστα ο Υπουργός κ. Γαβρόγλου σε καμία περίπτωση δε φαίνεται να υπαναχωρεί, εντελώς αντίθετα επέλεξε να τονίσει ότι η συμμετοχή των μαθητών θα είναι υποχρεωτική: «Προφανώς και θα γίνει η θεματική εβδομάδα. Είναι υποχρεωτική. Θα γίνει σε όλα τα γυμνάσια και ελπίζω να είναι και μία εξαιρετικά παραγωγική εβδομάδα σε όλα τα επίπεδα. Σαφέστατα θα γίνει και για τους γονείς. Νομίζω ότι είναι μία εβδομάδα που, πραγματικά, θα μας πάει όλους ένα βήμα πιο μπροστά».

Ο κ. Γαβρόγλου συνέχισε υπογραμμίζοντας: «Η θεματική εβδομάδα είναι μία εβδομάδα που έχει σχέση και με ζητήματα διατροφής, με ζητήματα εθισμού, με το θέμα των σχέσεων ανάμεσα στα φύλα, οπότε η δική μας έμφαση είναι να συζητηθούν στα σχολεία όλα αυτά τα ζητήματα. Τώρα, το ζήτημα το οποίο έχει κατά κάποιον τρόπο παρεξηγηθεί, δεν ισχύει. Στα σχολεία θέλουμε να συζητηθούν οι σχέσεις ανάμεσα στα αγόρια και τα κορίτσια, στους άντρες και τις γυναίκες, η ισότητα των φύλων».

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ