Για την ταμπακιέρα κύριε Τσίπρα θα μιλήσουμε;

  • Dogma

Ήμουν από αυτούς που όταν πολλοί διαμαρτύρονταν για την επίσκεψη Τσίπρα στο Άγιον Όρος είχα γράψει ότι προτιμώ την ειλικρινή αθεΐα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την ψευδή θρησκευτικότητα. 

Λουδάρος Ανδρέας

Ήμουν από αυτούς που όταν πολλοί διαμαρτύρονταν για την επίσκεψη Τσίπρα στο Άγιον Όρος είχα γράψει ότι προτιμώ την ειλικρινή αθεΐα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την ψευδή θρησκευτικότητα.

Βλέποντας όμως τον δρόμο που ακολουθεί ο κ. Τσίπρας πρέπει να σας ομολογήσω οτι φοβάμαι πως έκανα λάθος.

Για κάποιο λόγο ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του έχουν πεισθεί πως πρέπει να γίνει άνοιγμα στην μεγάλη δεξαμενή των πιστών ψηφοφόρων. Έτσι η ρητορική άλλαξε. Οι αναφορές σε δημεύσεις (κάτι τέτοια έλεγαν εκεί στην Κουμουνδούρου όχι και τόσο παλιά) της εκκλησιαστικής περιουσίας και οι απαιτήσεις για χωρισμό Εκκλησίας – Κράτους μειώθηκαν έως και εξαφανίστηκαν.

Την θέση τους πήραν οι θερμές συναντήσεις με τον Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο, οι επισκέψεις στο Άγιον Όρος και τεράστια επιτυχία της συναντήσεως με τον Πάπα. Μέχρι και χαιρετίσματα του Πάπα προς τον Πατριάρχη ανέλαβε να μεταφέρει ο πρόεδρος Αλέξης.

Το επόμενο βήμα ποιο θα είναι; Να τον δούμε να σηκώνει τον Επιτάφιο της γειτονιάς του;

Εχω την εντύπωση οτι ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε τα όρια.

Όλοι καταλάβαμε τους λόγους της ξαφνικής «φιλίας» του με την Εκκλησία. Του αναγνωρίσαμε την ειλικρίνεια. Ακούσαμε την ρητορική του περί αναγκαιότητας συνεργασίας με την Εκκλησία σε φιλανθρωπικό επίπεδο κτλ κτλ αλλά σε αντίθεση με εκείνον εμείς δεν βλέπουμε την Εκκλησία ως μια απλή υπηρεσία συσσιτίων και ούτε κρίνουμε τους Πάπες με το αν είναι των φτωχών των πλουσίων ή της μεσαίας τάξης.

Οι δημοσκοπήσεις λένε οτι το κόμμα του αν μη τι άλλο θα διεκδικήσει την εξουσία όποτε γίνουν οι επόμενες εκλογές. Μιλάμε για το ίδιο κόμμα που μετέτρεψε την Θ. Κοινωνία σε θέμα καρναβαλικού άρματος.

Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας να μας ανοίξουν τα χαρτιά τους; Να μας μιλήσουν ειλικρινά και να μας απαντήσουν σε απλές ερωτήσεις όπως:

  • Πως σκοπεύουν να διαχειριστούν τα θέματα της Εκκλησίας αν κυβερνήσουν;
  • Τι θα γίνει με την έως πρόσφατα πάγια απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ για χωρισμό Εκκλησίας – Κράτους;
  • Τι αλλαγές σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν στον τομέα των θρησκευμάτων;

Καλές οι φωτογραφίες και τα πήγαινε – έλα σε μοναστήρια, πατριαρχεία, αρχιεπισκοπές και παπικές καθέδρες.

Για την ταμπακιέρα θα πούμε κάτι;

TOP NEWS