Ιωαννίνων Μάξιμος: Πολύ καλή η συμφωνία

  • Dogma
ιωαννίνων

«Είναι μια πάρα πολύ καλή συμφωνία, η οποία αν υλοποιηθεί με τις εκατέρωθεν δεσμεύσεις που πρέπει να υπάρχουν, δίνει πάρα πολλές δυνατότητες και στην Εκκλησία και στο Κράτος», τόνισε ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, για όσα ανακοινώθηκαν μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο.

Ο μητροπολίτης Μάξιμος εξήγησε πως «η αξιοποίηση κάποιων στοιχείων που σήμερα είναι ανενεργά θα δημιουργούσε έναν κύκλο εργασιών και κάποιον πλούτο, τον οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει και η Εκκλησία για το πνευματικό της έργο αλλά και η Πολιτεία για να ενισχύσει τα ταμεία της».

«Mέσα σ’ αυτόν», πρόσθεσε, «υπάρχει βέβαια το όφελος του λαού, της κοινωνίας, γιατί καμιά αξιοποίηση δεν γίνεται χωρίς να εργαστούν άνθρωποι. Αυτό θα σήμαινε και κάποια ανάπτυξη, κάποιες θέσεις εργασίας, κάποια χρήματα που θα γίνονταν όφελος για ανθρώπους που τα χρειάζονται» είπε μιλώντας στο ΑΠΕ.

Ευχήθηκε, δε, «όλες οι πλευρές και όλες οι πολιτικές δυνάμεις να βοηθήσουν ώστε αυτό το όραμα να γίνει πραγματικότητα προς όφελος του λαού και της Εκκλησίας με τη στενότερη έννοια και για την πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των κληρικών».

Ο μητροπολίτης Ιωαννίνων εκτίμησε πως «πρέπει να κινηθούμε άμεσα, να εξειδικεύσουμε λίγο όλη αυτή την πρόταση, σύντομα να έχουμε πιο συγκεκριμένες προτάσεις έτσι ώστε να μπορούν να τις ελέγξουν οι νομικοί και από τις δύο πλευρές – και από το Κράτος και από την Εκκλησία – και, βεβαίως, να πάρουμε τις απόψεις των αγίων αρχιερέων, γιατί όλο αυτό προϋποθέτει ότι θα το ψηφίσουν και θα το δεχθούν οι ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Η αμεσότητα, όπως υπογράμμισε, «βοηθάει όλους διότι είμαστε σε μια δύσκολη εποχή και η οποιαδήποτε ανάπτυξη είναι ένα κίνητρο ακόμα να προχωρά η συνεργασία Εκκλησίας – Κράτους δημιουργικά».

TOP NEWS