Καστορίας Σεραφείμ: Δε θέλουμε να πολιτικοποιήσουμε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου

  • Dogma
καστορίας

Καστορίας κ. Σεραφείμ: Δε θέλουμε  να πολιτικοποιήσουμε  την απόφαση της Ιεράς Συνόδου αναφορικά με τις εκδηλώσεις για τον Παύλο Μελά, διότι έχει καθαρά εκκλησιαστικό και τιμητικό χαρακτήρα.

Στην τελική ευθεία για την άφιξη του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου και των συνοδικών μπήκε η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας. Χθες βράδυ έγινε  η τρίτη σύσκεψη όλων των  φορέων  στα γραφεία της Μητρόπολης όπου και συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την επίσκεψη των εκλεκτών καλεσμένων.

Ο Μητροπολίτης Καστορίας απηύθυνε κάλεσμα την κοινωνία της ακριτικής μας περιοχής να πλαισιώσει τις εορταστικές εκδηλώσεις και να συμμετέχει στο μεγάλο γεγονός,  τη Συνοδική Θεία Λειτουργία και  το Συνοδικό Μνημόσυνο όπου θα διεξαχθεί την Παρασκευή και Σαββάτο, στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς.

Ο Σεβασμιώτατος κ.κ.Σεραφείμ τόνισε στις δηλώσεις του στους τοπικούς δημοσιογράφους ότι όλοι όσοι  παρευρεθήκαμε στη σύσκεψη,  έχουμε τα ίδια αισθήματα τιμής και ευλάβειας και από κοινού θα ικανοποιήσουμε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και να την φέρουμε εις πέρας. Δε θέλουμε, επισήμανε  ο Σεβασμιότατος, να πολιτικοποιήσουμε αυτή την απόφαση της Ιεράς Συνόδου  διότι έχει καθαρά εκκλησιαστικό και τιμητικό χαρακτήρα. Θα έρθουν για να τιμήσουν κάποια πρόσωπα τα οποία έπεσαν ηρωικά για τον τόπο αυτό, δεν πρέπει κανείς να το εκμεταλλευτεί. «Πρέπει να τιμήσουμε τους ήρωες που έπεσαν  για την πατρίδα και  να δώσουμε τα μηνύματα της ενότητας  ομοψυχίας και αγάπης για την  πατρίδα μας », ήταν τα λόγια του.

Πηγή:oladeka.com

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ