«Κάθε αμαρτωλή ψυχή που κλαίει…».

  • Δόγμα

Κάθε αμαρτωλή ψυχή που κλαίει, που βρέχει νοερώς τα πόδια του Χριστού μας, δέχεται την ανταπόκρισιν, την οποία δέχθηκε και η πόρνη. Ο Χριστός για αυτά τα δάκρυα της έδωσε πλήρη την άφεση όλων των αμαρτιών της. Δεν είναι μόνο ότι σώθηκε, αλλά και έγινε φωτεινό παράδειγμα για κάθε ψυχή παραστρατημένη, γιατί της δείχνει τον […]

Κάθε αμαρτωλή ψυχή που κλαίει, που βρέχει νοερώς τα πόδια του Χριστού μας, δέχεται την ανταπόκρισιν, την οποία δέχθηκε και η πόρνη. Ο Χριστός για αυτά τα δάκρυα της έδωσε πλήρη την άφεση όλων των αμαρτιών της. Δεν είναι μόνο ότι σώθηκε, αλλά και έγινε φωτεινό παράδειγμα για κάθε ψυχή παραστρατημένη, γιατί της δείχνει τον τρόπο, τον δρόμο και το φως για επιστροφή.

Έτσι και σε κάθε άνθρωπο, που επιστρέφει κοντά Του, του δίνει πλούσια την συγγνώμη, αρκεί να μετανοήσει ειλικρινά. «Ου θελήσει θέλω τον θάνατο του αμαρτωλού, ως το επιστρέψαι και ζην αυτόν», λέγει ο Κύριος. Ορκίζεται στον εαυτό Του ο Θεός και λέγει: » Δεν θέλω κανένας άνθρωπος, καμιά ψυχή να χαθή και να κολασθή, αλλά θα την περιμένω».

Γέρων Εφραίμ της Αριζόνας

TOP NEWS