Ο Φίλης καλεί τώρα τον Αρχιεπίσκοπο σε διάλογο για τα Θρησκευτικά

  • Dogma
Νίκος Φίλης

Σε διάλογο για «τα θεσμικά ζητήματα όπως με το μάθημα των Θρησκευτικών» και συνεργασία καλεί τώρα ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης την Εκκλησία, με επιστολή-απάντηση που απέστειλε στο Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

«Τα θέματα που αποτελούν αντικείμενο επιστημονικού διαλόγου καθώς και ευρύτερου δημόσιου διαλόγου που πρέπει να γίνεται νηφάλια και ψύχραιμα και με στόχο να διδασκόμαστε όλοι από τα λάθη μας», σημειώνει ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στην επιστολή του, ενώ καταλήγει: «Γνωρίζετε ότι είμαι πάντοτε ανοιχτός στο διάλογο και βεβαίως για συνάντηση μαζί σας».

Αναλυτικά η επιστολή που απέστειλε στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

«Μακαριώτατε,

Πληροφορήθηκα δια του ηλεκτρονικού τύπου το περιεχόμενο της επιστολής που μού απευθύνετε σχετικά με τις σχέσεις της Διοίκησης της Εκκλησίας της Ελλάδος με το δικτατορικό καθεστώς της επταετίας. Τα θέματα αυτά αποτελούν αντικείμενο επιστημονικού διαλόγου καθώς και ευρύτερου δημόσιου διαλόγου που πρέπει να γίνεται νηφάλια και ψύχραιμα και με στόχο να διδασκόμαστε όλοι από τα λάθη μας.

Ως προς τα θεσμικά ζητήματα όπως με το μάθημα των Θρησκευτικών, είναι ωφέλιμο να συζητούνται όχι με ανταλλαγή επιστολών αλλά στο πλαίσιο της θεσμικής συνεργασίας μεταξύ της Πολιτείας και της Εκκλησίας, όπως αυτή υλοποιήθηκε και υλοποιείται και με τη σειρά τακτικών συναντήσεων μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Γνωρίζετε ότι είμαι πάντοτε ανοιχτός στο διάλογο και βεβαίως για συνάντηση μαζί σας»

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ