ΠΥΛΩΡΟΣ: Ερήμωσε από… πιστούς ο Λυκαβηττός

  • Δόγμα

Τις τελευταίες τουλάχιστον είκοσι ημέρες, σύμφωνα με μαρτυρίες «πιστών» ακόλουθων του π. Δημητρίου Λουπασάκη, ο Λυκαβηττός ερήμωσε! Ουδείς προσέρχεται πλέον στο εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων, καθώς τη διοίκηση του ναού ανέλαβε έτερος κληρικός της Αρχιεπισκοπής, ενώ ο π. Δημήτριος βρίσκεται στην Κρήτη. Η δε εικόνα του Λυκαβηττού: απόλυτη εγκατάλειψη! Έτσι σχολιάζουν πνευματικά παιδιά του π. […]

Τις τελευταίες τουλάχιστον είκοσι ημέρες, σύμφωνα με μαρτυρίες «πιστών» ακόλουθων του π. Δημητρίου Λουπασάκη, ο Λυκαβηττός ερήμωσε! Ουδείς προσέρχεται πλέον στο εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων, καθώς τη διοίκηση του ναού ανέλαβε έτερος κληρικός της Αρχιεπισκοπής, ενώ ο π. Δημήτριος βρίσκεται στην Κρήτη.

Η δε εικόνα του Λυκαβηττού: απόλυτη εγκατάλειψη! Έτσι σχολιάζουν πνευματικά παιδιά του π. Δημητρίου, την κατάσταση που τώρα επικρατεί εκεί, καθώς έπαυσε η ατέρμονη ροή και προσέλευση των πιστών στον ιερό λόφο! Βλέπετε, ταυτόχρονα σταμάτησαν και οι καθημερινές ακολουθίες και η ζωντανή αναμετάδοση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρούσε η ομάδα του π. Δημητρίου. Και τώρα; Πού θα πάει όλος αυτός ο κόσμος, οι τόσοι «πιστοί» που έφθαναν με λεωφορεία και πούλμαν απ᾿ όλη σχεδόν την Ελλάδα προκειμένου να προσκυνήσουν τον «θαυματουργό» Τίμιο Σταυρό, που μόνο ο π. Δημήτριος διατηρούσε και έφερε;

Φαίνεται πως τωρα έπαψε ο Λυκαβηττός να έχει χάρη! «Ο Παράδεισος μας», «η Αγία Σιών», «το Θαβώρ της Αθήνας» για να θυμηθώ χαρακτηρισμούς και παρομοιώσεις του Λυκαβηττού από μόνιμους θαμώνες του, έπαψε ξαφνικά να «θαυματουργεί» και ερήμωσε! Έως να βρεθεί εκ νέου ένας άλλος τόπος, διότι, θα βρεθεί, να είστε βέβαιοι, ένας νέος τόπος που θα αγιασθεί και θα μεταμορφωθεί χαρισματικά από την παρουσία των πάλαι ποτέ «ενοίκων» του λόφου του Λυκαβηττού! Και, πάλι από την αρχή! Και θαύματα, και μεταμορφώσεις, και «ιάσεις» και λαοπλάνοι και πλανεμένοι, όλοι μαζί, από κοινού, να πορευόμαστε στο διάβα του αγώνα του πνευματικού και ορθόδοξου.

Μεσούσης της γενικής κατακραυγής των ΜΜΕ, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών τόλμησε! Αν και αργά, αργότερα κάπως μουδιασμένα, τελικώς και αναγκαστικά, πήρε την απόφαση: ο π. Δημήτριος και οι «συν αυτώ» να εγκαταλείψουν το λόφο του Λυκαβηττού!

Διά της παρούσης, ευχόμαστε ειλικρινώς, έστω και με καθυστέρηση, ο Λυκαβηττός να βρει και να αποκτήσει και πάλι την ιερή και ιεροπρεπώς σεμνή ησυχία που του αξίζει! Μαζί και οι «πιστοί» που έως εχθές…έσπευδαν εκεί!

Με εκτίμηση,

Ο ΠΥΛΩΡΟΣ

Διαβάστε ακόμη:

TOP NEWS