Σήκωσε το γάντι ο Φίλης για τα Θρησκευτικά

  • Dogma
θρησκευτικά

Άμεση ήταν η απάντηση του Υπουργού Παιδεία Νίκου Φίλη στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αναφορικά με το μάθημα των θρησκευτικών για πρόκληση ρήξης στις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους.

Σηκώνοντας το γάντι ο Υπουργός Παιδείας, εξέδωσε προ ολίγου σχετική ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «ακατανόητη αντιδικία και κινδυνολογία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης:

«Τα νέα προγράμματα του μαθήματος των θρησκευτικών είναι αποτέλεσμα πιλοτικής εκπαιδευτικής εμπειρίας τριών ετών καθώς και πολύμηνου διαλόγου με τους εκπαιδευτικούς- θεολόγους και εκπροσώπους της Εκκλησίας.

Τα θρησκευτικά είναι ένα μάθημα όπως όλα τα μαθήματα. Η ευθύνη για τα προγράμματα σπουδών ανήκει σύμφωνα με τον νόμο στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Είναι λάθος ένα ώριμο αίτημα όπως η αναβάθμιση του μαθήματος των θρησκευτικών από ομολογιακό σε μάθημα γνώσης των θρησκειών, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ορθοδοξία, να μετατρέπεται σε αφορμή ακατανόητης αντιδικίας και κινδυνολογίας.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είναι πάντοτε ανοικτό στο διάλογο με την Εκκλησία και προσωπικά με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, με τον αυτονόητο αμοιβαίο σεβασμό των διακριτών θεσμικών ρόλων».

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ