ΑΧΕΠΑ σε Αρχιεπίσκοπο: «Η Εκκλησία είναι ο ομφάλιος λώρος της Ομογένειας με την Ελλάδα»

  • Dogma

Τη δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσης του κοινωνικού έργου της Εκκλησίας συζήτησαν σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος με την ηγεσία της ΑΧΕΠΑ.

Dogma Newsdesk

Τη δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσης του κοινωνικού έργου της Εκκλησίας συζήτησαν στο Συνοδικό Μέγαρο ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος με την ηγεσία της ΑΧΕΠΑ, που βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα για να πραγματοποιήσει σειρά επαφών με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

«Χωρίς την Εκκλησία δε θα είχαμε αυτούς τους δεσμούς με την Ελλάδα» δήλωσε ο ύπατος Πρόεδρος της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης κ. Αντώνιος Κουζούνης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες των ομογενών για την προσφορά της Εκκλησίας στο Γένος.

Τα μέλη της οργάνωσης, θέλησαν να ενημερωθούν από τον Αρχιεπίσκοπο για το ανθρωπιστικό έργο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των ιερών Μητροπόλεων, αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο. Ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή» κ. Κωστής Δήμτσας, που ήταν παρών στη συνάντηση αυτή, μίλησε για τις ποικίλες δράσεις της οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο εκτεταμένο δίκτυο της «Αποστολής», το οποίο σε συνεργασία με σχολεία και τα μεγάλα νοσοκομεία, παρακολουθεί τη διανομή αλλά και την πορεία της παρεχόμενης βοήθειας.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος, τόνισε πως η Εκκλησία κάνει αγώνα «απέναντι σε λάθη, αγκυλώσεις και αταξίες του παρελθόντος και προσπαθούμε ν’ αποδεσμεύσουμε την περιουσία της Εκκλησίας προς όφελος του ελληνικού λαού».

«Παιδιά με νοητική στέρηση, αλλά και χρόνια πάσχοντες απολαμβάνουν τη φροντίδα των ιδρυμάτων μας, με αξιοπρεπείς όρους νοσηλείας. Πριν από λίγους μήνες θεμελιώθηκε στο Δήλεσι σύγχρονο θεραπευτήριο, που μεριμνά για εβδομήντα γερόντους» πρόσθεσε ο κ Ιερώνυμος.

TOP NEWS