Αγιασμός και κοπή Βασιλόπιτας στο Δημαρχείο Ιεράπετρας

  • Dogma

Αγιασμός για την εγκατάσταση της νέας Δημοτικής Αρχής και η ευλόγηση της Βασιλόπιτας του Δήμου Ιεράπετρας τελέστηκε την πρώτη του νέου έτους 2024 από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο στο Δημαρχείο της πόλης, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του νέου Δημάρχου κ. Εμμανουήλ Φραγκούλη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Ιωάννου Ανδρουλάκη, της Βουλευτού Λασιθίου κ. Κατερίνας Σπυριδάκη, των μελών της νέας Δημοτικής Αρχής και εκπροσώπων τοπικών αρχών. 

Μετά το πέρας της τελετής ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος προσφώνησε κατάλληλα τον νέο Δήμαρχο και του ευχήθηκε εγκάρδια καλή και καρποφόρα πενταετή θητεία για την πρόοδο και την περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου, έχοντας συνοδοιπόρο και συνεργό του έργο του τον Τρισάγιο Θεό με τις πρεσβείες του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου,   προστάτου και πολιούχου της Ιεράπετρας. Επιπλέον υπογράμισε την αξία της συνεργασίας μεταξύ όλων των θεσμικών φορέων, και ιδιαίτερα μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Τοπικής Εκκλησίας, στο πλαίσιο της συναλληλίας, η οποία αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο για την ενότητα και την ευημερία της τοπικής κοινωνίας μας.  Ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε στον κ. Φραγκούλη μια εικόνα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, που ευρίσκεται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, «με ιδιαίτερη καλλιτεχνική και ιστορική αξία, καθώς τη φιλοτέχνησε η μακαριστή συνάδελφος του Δημάρχου, ως προς την ιδιότητα του Εκπαιδευτικού, Μοναχή Άννα Τζαννιδάκη, προκειμένου να κοσμεί το γραφείο του για να τον φωτίζει και να κατευθύνει τα διαβήματα και τις αποφάσεις του για το κοινό καλό των δημοτών».

Αντιφώνησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιω. Ανδρουλάκη, τη Βουλευτή κ. Κ. Σπυριδάκη και τους λοιπούς παριστάμενους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, και επεσήμανε ότι αποτελεί «μεγάλη τιμή ότι με τις ευχές της Εκκλησίας αναλαμβάνουμε τη μεγάλη ευθύνη της διοίκησης του Δήμου μας».

Όπως ακόμα σημείωσε, «μαζί με τους συνεργάτες μου και με τη βοήθεια του Θεού θα υπερβάλλουμε εαυτούς και θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνάμεις μας, προκειμένου να προσφέρουμε τα μέγιστα στον ευλογημένο αυτό τόπο που ζούμε» και κάλεσε από αυτή την κοινή προσπάθεια να μην απουσιάσει κανείς, αλλά όλοι μαζί, ανεξάρτητα από δημοτικές παρατάξεις, να συνεργαστούν για το κοινό καλό, και ευχήθηκε υγεία πνευματική και σωματική για να βαδίζουμε τον σωστό δρόμο.

Ο κ. Φραγκούλης πρόσφερε συμβολικό αναμνηστικό δώρο στον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, τον οποίο περιστοίχιζαν ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Αιδεσιμολ. Εφημέριος του Ι. Μ. Ναού Αγίου Γεωργίου  Πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης, η Βουλευτής Λασιθίου κ. Κατερίνα Σπυριδάκη, ο Διοικητής του Α.Τ. Ιεράπετρας Υπαστυνόμος Α΄ κ. Ραφαήλ-Νικόλαος Γερογιάννης, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Αθανάσιος Κατσαγκόλης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ανδρέας Σκουλούδης, Γεώργιος Κουγιουμουτζάκης, Γεώργιος Χατζάκης,  Εμμανουήλ Τζώρτζης, Γεώργιος Γιακουμάκης, Νεκτάριος Παπαδάκης, Μιχαήλ Σπυριδάκης και Φωτεινή Περακάκη, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαρία Φραντζεσκάκη, οι προτεινόμενοι Πρόεδροι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μιχαήλ Μπαχλιτζανάκης, Επιτροπής Υγείας Ιωάννης Βογιατζής, οι εντεταλμένοι Σύμβουλοι Ιω. Καμινογιαννάκης, Κική Δασενάκη, Άννα Αϊβαλιώτη, και Μαρίνα Αχλάτη και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, Μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας και Τοπικών Κοινοτήτων, τα μέλη της οικογένειας του Δημάρχου και άλλοι δημότες, οι οποίοι ευχήθηκαν τα δέοντα στον κ. Φραγκούλη και τους συνεργάτες του.

TOP NEWS