Ακολουθία Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος στον Άγιο Γεώργιο Λαμίας

  • Dogma
ακολουθία

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Λαμίας χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος κατά την ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, την Κυριακή 6 Αυγούστου, το απόγευμα.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος ωμίλησε για το πρόσωπο της Παναγίας αναλύσας το πρώτο τροπάριο  της Η ωδής: «Διά σπλάχνα ελέους σου, Παρθένε, μη παρίδης σεμνή ποντούμενόν με σάλω βιοτικών κυμάτων, αλλά δίδου μοι χείρα βοηθείας καταπονουμένω κακώσεσι του βίου»,

«Είναι τόσες πολλές οι θλίψεις, οι συμφορές του βίου, οι αμαρτίες, τα πάθη και οι πειρασμοί που κυκλώνουν καθημερινά την ζωή μας και η ψυχή μας βρίσκεται σαν καράβι μέσα στην φουρτούνα έτοιμο να καταποντιστεί. Χρειαζόμαστε ένα χέρι για να πιαστούμε και το χέρι αυτό μας το δίδει η Παναγία, η οποία είναι η πηγή της ευσπλαχνίας και η κραταιά σκέπη. Το εύδιο λιμάνι μέσα στο οποίο βρίσκουμε την γαλήνη και την σιγουριά», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Προ της απολύσεως ευχήθηκε στον Προϊστάμενο της Ενορίας π. Νικόλαο Κατσαρέλη, στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, και σε όλους να έχουνπάντοτε πλουσία την ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου και με υγεία να φθάσουμε και στην Κοίμησή Της.

Ακολούθως το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο παρέθεσε κέρασμα στο γραφείο του Ναού.

img_0089_47 img_0089_47 (1) img_0058_49 img_0046_58 img_0042_55 img_0028_58 img_0028_58 (1) img_0019_73 img_0019_73 (1)

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ