Η Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στην Κάτω Κτιμένη

  • Dogma
Τιμίων Δώρων

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος τέλεσε την Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Κτιμένης.

Οι κάτοικοι του χωριού από νωρίς περιμένανε να πάρουν την ευλογία του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος πρώτη φορά επισκέφτηκε αυτό. Στην ομιλία του ανέλυσε το πρώτο εσπέριο της Ακολουθίας το οποίο αναφέρεται στην παραβολή του Ασώτου υιού ή ακριβέστερα στην παραβολή του στοργικού Πατέρα, του Θεού μας. Εμείς απομακρυνθήκαμε από τη χάρη του Θεού φύγαμε από την αγκαλιά του Πατέρα μας. Γι’ αυτό η Εκκλησία μας αυτή την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής μέσα από τις ακολουθίες της , τη νηστεία, την προσευχή, την εγρήγορση, την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα μας προετοιμάζει και προσπαθεί να μας επανασυνδέσει εμάς που απομακρυνθήκαμε από την αγκαλιά του Πατέρα. Θα πρέπει πράγματι να προετοιμαστούμε κατάλληλα κι αυτή την εφετινή περίοδο, να αγωνιστούμε όσο μπορούμε περισσότερο, ώστε κοινωνώντας του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου μας να γίνουμε μέτοχοι της Επουρανίου Βασιλείας του.

Image00010 Image00012 Image00013 Image00007 Image00005 Image00004 Image00003 Image00002 Image00015

Πρέπει να αλλάξουμε το είναι μας κι αφού αλλάξει το μέσα μας, αλλάζει και το έξω μας. Η παρουσία του Θεού είναι αυτή που μετασκευάζει το είναι μας. Τέλος, ευχαρίστησε τον εφημέριο του Ιερού Ναού, αλλά και τους κατοίκους του χωριού για την μετοχή τους στην Ακολουθία των Προηγιασμένων Δώρων. Παράλληλα, τους ευχήθηκε καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

TOP NEWS