Η Ακολουθία του Νυμφίου στη Μητρόπολη Λαγκαδά

  • Dogma
νυμφίου

Σε κλίμα κατανύξεως τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων, 23ης Απριλίου ε.έ., η πρώτη των Ιερών Ακολουθιών του Νυμφίου (Όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας), εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαγυνών, εν μέσου πολυπληθούς εκκλησιάσματος, που προσήλθαν για να παραστούν συπροσευχόμενοι στην Ιερά ταύτη Ακολουθία του Νυμφίου, η οποία και σηματοδοτεί την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος καθώς και να προσκυνήσουν τον Νυμφίο της Εκκλησίας.

DSC_4214 DSC_4176 DSC_4148 DSC_4136 νυμφίου

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης αναφέρθηκε στα γεγονότα που παρουσιάζονται σήμερα και τα οποία είναι αφενός μεν το πρόσωπο του Ιωσήφ του Πάγκαλου υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι θα πρέπει και εμείς να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του, ώστε να καταφέρουμε να γίνουμε «Άνθρωποι του Θεού», έχοντας συνέχεια την συνείδηση μας καθαρή και ακολουθώντας πιστά το θέλημα του Κυρίου, σεβόμενοι και τηρώντας τον Νόμο Του  και αφετέρου της ξυρανθείσας άκαρπης συκιάς, φροντίζοντας συνεχώς να έχουμε πνευματική καρποφορία στο έργο του Θεού, εφαρμόζοντας πιστά το θέλημα Του σε κάθε περίπτωση της ζωής μας.

DSC_4121 DSC_4110 DSC_4093 DSC_4230 DSC_4247 DSC_4256 DSC_4260

TOP NEWS