Ακολουθία του Νυμφίου στον Ι.Ν Αγίου Νεκταρίου Λαμίας

  • Dogma
νυμφίου

Στον Ιερό Ναό προσήλθαν πολλοί πιστοί προκειμένου να συμμετάσχουν στην κατανυκτική Ιερά Ακολουθία και να ακούσουν την θεολογική διδαχή του Ποιμενάρχου μας. Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βαθύ νόημα του ωραίου τροπαρίου «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται» και ανέλυσε την ακουσθείσα παραβολή των Δέκα παρθένων καθώς και το μήνυμα της εγρηγόρσεως που μας δίδει […]

Στον Ιερό Ναό προσήλθαν πολλοί πιστοί προκειμένου να συμμετάσχουν στην κατανυκτική Ιερά Ακολουθία και να ακούσουν την θεολογική διδαχή του Ποιμενάρχου μας.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βαθύ νόημα του ωραίου τροπαρίου «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται» και ανέλυσε την ακουσθείσα παραβολή των Δέκα παρθένων καθώς και το μήνυμα της εγρηγόρσεως που μας δίδει ο Κύριος μέσω της παραβολής.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Το ωραίο αυτό τροπάριο αδελφοί μου, παίρνει αφορμή από την παραβολή των Δέκα παρθένων μέσω της οποίας ο Κύριος μας διδάσκει  ότι αν μας καταβάλει η πνευματική τεμπελιά, αν χάσουμε το ζήλο μας, θα χάσουμε τα πάντα. Η πιο επικίνδυνη παγίδα του διαβόλου είναι η ραθυμία, η έλλειψη όρεξης πνευματικής, η οποία είναι προ – στάδιο νεκρώσεως. Η Εκκλησία μας καλεί όλους, όσο υπάρχει ώρα να ξυπνήσουμε από το πάθος της ραθυμίας, το δηλητήριο του διαβόλου που καταλαμβάνει ακόμη  και  πνευματικούς ανθρώπους. Για να ανορθωθεί κάποιος πρέπει να εργαστεί. Οι πατέρες της Εκκλησίας μας κηρύττουν την εγρήγορση . Να μην αμελούμε το παρόν, αλλά να το χρησιμοποιούμε για τη σωτηρία μας και να εμβαθύνουμε στα πνευματικά με την προσευχή, την μελέτη, την υπομονή και την ταπείνωση.

Σε όλους εύχομαι καλή και ευλογημένη, Λαμπροφόρο Ανάσταση!».

νυμφίου

TOP NEWS