Αμερικής Ελπιδοφόρος: Η εισβολή στην Ουκρανία είναι βάρβαρη και απαράδεκτη – Πιστεύω ότι δε θα κρατήσει πολύ

  • Dogma
αμερικής

Την πεποίθηση ότι η πίστη των Ουκρανών στην εκκλησία τους και το Χριστό θα παραμείνει πάντα δυνατή και θα εδραιωθεί ακόμα περισσότερο, ακόμα και στο χειρότερο ενδεχόμενο, εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος από την Κομοτηνή όπου βρέθηκε το απόγευμα Τετάρτης (02.03.22), τρίτο σταθμό της επίσκεψής του στη βόρεια Ελλάδα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σήμερα (03.03.22) θα επισκεφθεί τη Μαρώνεια, όπου θα τελεσθεί η ονοματοδοσία της πλατείας του χωρίου, σε πλατεία «Αρχιεπισκόπου Αμερικής Μιχαήλ», σε τιμή και μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αμερικής κυρού Μιχαήλ του Κωνσταντινίδη, του Μαρωνείτου.

«Είναι τιμή μου που βρίσκομαι στην Κομοτηνή και τη Θράκη. Δεν είναι άγνωστη πόλη για εμένα η Κομοτηνή, την αγαπώ διότι έκανα λίγα χρόνια ως φοιτητής εδώ, αλλά είμαι και Θραξ ως Κωνσταντινουπολίτης, καθώς η Κωνσταντινούπολη είναι μέρος της Θράκης, επομένως αισθάνομαι ότι είμαι στον τόπο μου» δήλωσε επίσης Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος από την Κομοτηνή .

Θέλει να τιμήσει τη Μαρώνεια
Πριν την τελετή υποδοχής στο ναό ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται στη Θράκη και στην Κομοτηνή.

Δήλωσε ότι θέλει να τιμήσει τη μνήμη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κυρού Μιχαήλ του Κωνσταντινίδη, του Μαρωνείτου, για αυτό και η ονοματοδοσία της πλατείας της Μαρώνειας προς τιμήν του και συμπλήρωσε πως «θέλω να τιμήσω την Θράκη που έβγαλε ποιμενάρχες για την Αμερική».

«Η εισβολή στην Ουκρανία είναι βάρβαρη»
Δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία με την Ρωσία, εκεί που καθημερινά οι καταστροφές είναι μεγάλες και άνθρωποι, ακόμα και παιδιά χάνουν την ζωή τους.

Χαρακτηριστικά το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου για την φρίκη στην Ουκρανία ήταν το εξής: «Η εισβολή στη Ουκρανία από το καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι βάρβαρη, βίαιη και απαράδεκτη. Αυτή η εισβολή δεν παραβιάζει μόνο ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Δεν μπορεί αυτή η εισβολή να γίνει αποδεκτή και να δικαιολογηθεί από καμία εκκλησία, από καμία θεολογία και από καμία ανθρώπινη αξία. Είμαστε στο πλευρό των Ουκρανών αδερφών μας, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να έχουν ανεξάρτητο κράτος. Πιστεύω ότι αυτή η εισβολή δεν θα κρατήσει πολύ».

Η υποδοχή στο ναό του Ευαγγελισμό της Θεοτόκου 
Όλοι οι εκπρόσωποι της Ροδόπης ήταν εκεί για να υποδεχθούν τον Αρχιεπίσκοπο στην Κομοτηνή και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων τον καλωσόρισε με τα πιο θερμά λόγια, ενώ του έδωσε και δώρο.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στον ξεριζωμένο ελληνισμό από τα εδάφη της Μικράς Ασίας λέγοντας πως τους ίδιους πρόσφυγες που δέχθηκε η χώρα μας  δέχθηκε και η Αμερική. «Όπως και εδώ έτσι και εκεί εγκαταστάθηκαν σε μια χώρα ελεύθερη που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Οι Έλληνες της Αμερικής δεν ξέχασαν τις ρίζες τους που είναι εδώ στην Ελλάδα, στον Πόντο, στην Καππαδοκία, στην Κύπρο […]».

Πηγή: xronos.gr

 

TOP NEWS