Αμισθί ο νέος Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους

  • Dogma
οικουμενικός

Αμισθί θα παρέχει τις υπηρεσίες του ο νέος Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος. Η σχετική τροπολογία που δίνει αυτή τη δυνατότητα στον εκάστοτε Πολιτικό Διοικητή, κατατέθηκε ήδη στη Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος είχε εξαρχής ζητήσει να προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες του τονίζοντας μάλιστα σε σχετική δήλωσή του: «Είναι αυτονόητο για μένα ότι θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου αμισθί. Η διαφορετική αναγραφή στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θεωρώ ότι έγινε εκ παραδρομής. Επίσης έχω δηλώσει ότι δεν θα χρησιμοποιώ κρατικό αυτοκίνητο και οδηγό εκτός Αγίου Όρους. Ο μόνος λόγος ανάληψης της συγκεκριμένης θέσης είναι η προσφορά στην πατρίδα και στο Άγιο Όρος».

Την τροπολογία που προβλέπει την ανάθεση καθηκόντων του διοικητή του Αγίου Όρους, σε πρόσωπο που επιθυμεί να υπηρετήσει εθελοντικά και χωρίς μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή,  υπογράφουν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Η σχετική τροπολογία έχει κατατεθεί στο  αντικαπνιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που συζητείται στη Βουλή.

Η σχετική τροπολογία προβλέπει, επιπλέον, ότι ο διοικητής του Αγίου Όρους, πέραν της ισχύουσας πρόβλεψης για προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους με γνώση των θεμάτων του Αγίου Όρους πρέπει να διαθέτει επαγγελματική εμπειρία που απέκτησε στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, και που κρίνεται αξιόλογη.

Επίσης, ορίζεται ως ασυμβίβαστη η θέση του διοικητή του Αγίου Όρους και η ταυτόχρονη κατοχή θέσης εντός της Δημόσιας Διοίκησης.

Τέλος, στην περίπτωση εθελοντικής παροχής υπηρεσιών από τον διοικητή, η τροπολογία ορίζει ότι οι διοικητικές αρμοδιότητες που προβλέπονται από την παρ. 1 του Οργανισμού Διοικήσεων του Αγίου Όρους εκχωρούνται στον αναπληρωτή διοικητή.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε επίσης: Το ταξίδι του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Άγιο Όρος

TOP NEWS