Αποκάλυψη! Κάθε δυο μήνες επί τρία ολόκληρα χρόνια γραφόταν η συμφωνία Αρχιεπισκόπου – Τσίπρα

  • Dogma
εκκλησίας

Ελάχιστοι ήταν αυτοί που γνώριζαν για τις μυστικές διαπραγματεύσεις του Μεγάρου Μαξίμου με την Εκκλησία. Ούτε οι κορυφαίοι υπουργοί δε γνώριζαν τίποτα επί τρία ολόκληρα χρόνια! – Η διατύπωση συγκεκριμένου άρθρου «κλειδί» της συμφωνίας ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ.

Για τρία ολόκληρα χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συζητούσαν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας η οποία ανακοινώθηκε χθες και περιλαμβάνει 15 σημεία.

Ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο είχαν αναλάβει από την πλευρά της κυβέρνησης μαζί με τον γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου να καταγράφουν όλες τις απόψεις τις ενστάσεις και τις παρατηρήσεις της Εκκλησίας και στην συνέχεια να τις διαμορφώνουν προκειμένου οι δυο πλευρές να καταλήξουν στην τελική συμφωνία.

Κορυφαίοι υπουργοί δεν ήξεραν τίποτα!
Κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης οι οποίοι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο εμπλέκονται στην ιστορία αυτή δεν γνώριζαν τίποτα. Κι αυτό γιατί οι δυο πλευρές ήθελαν η διαδικασία να γίνει κάτω από απόλυτη μυστικότητα, χωρίς διαρροές οι οποίες θα έφερναν προβλήματα στην ολοκλήρωση των συνομιλιών.

Συναντήσεις κάθε δυο μήνες
Κάθε δυο μήνες υπήρχε συνάντηση μυστική ανάμεσα στον αρχιεπίσκοπο και τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να διαπιστωθεί η πρόοδος που υπήρχε σε όλα τα εκκρεμή θέματα καθώς η εκκλησία ήθελε να διασφαλίσει με τον καλύτερο τρόπο το νέο καθεστώς από το δημόσιο στο κοινό ταμείο.

Το τελευταίο θέμα το οποίο προέκυψε ανάμεσα στις δυο πλευρές είχε να κάνει με το άρθρο 15της συμφωνίας το οποίο αναφέρει ότι: «Οι παραπάνω δεσμεύσεις των δύο μερών θα ισχύουν υπό την προϋπόθεση τήρησης της Συμφωνίας στο σύνολό της». Δηλαδή, η Εκκλησία ακόμα και την τελευταία στιγμή διασφάλισε ότι αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις, η συμφωνία θα πάψει να ισχύει.

Τα παζάρια του Ιερώνυμου
Την στιγμή που ξεκίνησε η συζήτηση ανάμεσα στις δυο πλευρές η εν λόγω συμφωνία πέρασε από διάφορα στάδια, καθώς ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εμφανιζόταν να πιέζει το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να διασφαλίσει όλα τα θέματα που αφορούν την μισθοδοσία και την ασφάλεια των ιερωμένων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η εν λόγω συμφωνία αναμένεται να υλοποιηθεί μετά από την συγκρότηση δυο επιτροπών, μια από την πλευρά της Πολιτείας και μια από την πλευρά της Εκκλησίας. Αυτές οι 2 επιτροπές θα δρομολογήσουν όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν τόσο με την εκκλησιαστική περιουσία όσο και με τα μισθολόγια των ιερέων έτσι ώστε να μην υπάρξουν παρερμηνείες και κενά που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στο μέλλον.

Θα υπάρξουν φωνές και αντιδράσεις
Βεβαίως δεν θα περάσουν εύκολα όλα αυτά, καθώς τόσο η Εκκλησία, όσο και το Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν ότι θα υπάρξουν φωνές που μόλις συνέλθουν από το πρώτο σοκ για δικούς τους λόγους θα αντιδράσουν και θα προσπαθήσουν να δυναμιτίσουν την συμφωνία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πηγή: newsit.gr

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης – Eurokinissi

TOP NEWS