Αποκαθήλωση και Επιτάφιος στον Λαγκαδά

  • Dogma
αποκαθήλωση

Μετά το πέρας της Τελετής της Αποκαθηλώσεως εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναός της Αγίας Παρασκευής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε στην Ακολουθία και την Περιφορά  του Επιταφίου εντός των κοιμητηρίων του Λαγκαδά.

Στη συνεχεία ο Μητροπολίτης Λαγκαδά μετέβει εις το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Άννης, το οποίο ευρίσκεται στην είσοδο της πόλεως του Λαγκαδά,  όπου χοροστάτησε της Ακολουθίας της Αποκαθηλώσεως και της συμβολικής πορείας μετά του Σταυρού στην οδό του Μαρτυρίου προς τον Γολγοθά.

DSC_5405 DSC_5406 DSC_5409 DSC_5416 DSC_5396 DSC_5387 DSC_5383 DSC_5381 DSC_5380 DSC_5379

Απευθυνόμενος προς τους παρευρισκομένους, οι οποίοι προσήλθαν με συγκίνηση για να ανάψουν αυτή την Αγία και Μεγάλη ημέρα τόσο το καντήλι των δικών τους ανθρώπων, όσο και να παρακολουθήσουν την Αποκαθήλωση και την αναπαράσταση της συμβολικής πορείας του Κυρίου στην οδό του Μαρτυρίου προς τον Γολγοθά, εις το Ιερό Παρεκκλήσιο που τόσο επιμελώς φροντίζει καθημερινός ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Ευσέβιος Σπουργίτης, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε για την αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο υπογραμμίζοντας ότι ο Κύριος πάνω στον Σταυρό, έφερε την καταλαγή ανάμεσα στον Θεό και στον άνθρωπο και ταυτόχρονα δίδει σε όλους μας την δυνατότητα να αναπτύξουμε την καταλαγή και την συμφιλίωση ως ένα δεδομένο της δικής μας ζωής και των δικών μας επιλογών.

DSC_5359 DSC_5343 DSC_5330 DSC_5324

TOP NEWS