Η Αποστολή ενημερώνει για την άνοια

  • Dogma
Αποστολή

Mε επισκέψεις στη Σαντορίνη, στα Ιωάννινα και στο Ναύπλιο συνεχίστηκε η μεγάλη πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για την άνοια, του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την 100% ελληνική εταιρία ΜΕΓΑ και τα Sani Sensitive και τις Ιερές Μητροπόλεις  Θήρας, Αμοργού και Νήσων, Αργολίδος και Ιωαννίνων.

Οι πάσχοντες από νόσο Alzheimer και άλλες μορφές Άνοιας στην Ελλάδα υπολογίζονται περίπου 200.000 ενώ σύμφωνα με τα πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα έχουμε ένα νέο κρούσμα άνοιας κάθε 4 δευτερόλεπτα παγκοσμίως. Εξαιρετικά δύσκολο είναι επίσης, το έργο των συγγενών- φροντιστών που αναλαμβάνουν τη φροντίδα των ανοικών ασθενών. Στοχεύοντας αφενός στην πρόληψη και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την άνοια και αφετέρου στην υποστήριξη των τοπικών φορέων υγείας, εξειδικευμένο προσωπικό του «Καρέλλειου» – Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Alzheimer & Συναφών Παθήσεων της «Αποστολής» χορήγησε δωρεάν τεστ μνήμης σε δεκάδες άτομα άνω των 60 ετών.

unnamed (3) unnamed unnamed (2)

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές  ομιλίες σχετικά με τη νόσο Alzheimer αλλά και αναφορικά με το έργο του «Καρέλλειου» προς τα άτομα με άνοια, τους φροντιστές τους, αλλά και τη κοινωνία. Δεκάδες άτομα παρακολούθησαν τις ομιλίες, ενώ φροντιστές ατόμων με άνοια μοιράστηκαν τα βιώματά τους. Ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας ανέφερε ότι: «στόχος της πανελλαδικής εκστρατείας είναι «η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου προκειμένου να επιτυγχάνεται η έγκαιρη διάγνωση της νόσου Alzheimer, η οποία είναι αποφασιστικής σημασίας για τον ασθενή και τους οικείους του γιατί τους επιτρέπει: να ξεκινήσουν έγκαιρα φαρμακευτικές και μη φαρμακευτικές θεραπείες, να προγραμματίσουν το μέλλον με τη ρύθμιση νομικών, ιατρικών και οικονομικών θεμάτων, να εκπαιδευτούν ώστε να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την καθημερινότητά τους, να μειώσουν το συνολικό κόστος φροντίδας λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής».

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ