Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία Αγιόυ Ιακώβου Αδελφοθέου από τον Κορίνθου Διονύσιο

  • Dogma
θεία λειτουργία

Την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου, πλαισιωμένος από Ιερείς και τον Διάκονο του, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017.

Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε στον Ιερό Ναό, αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου , και συμμετείχαν με σεβασμό στο Ιερό Μυστήριο, το οποίο τους μετέφερε νοερά στους αρχαίους Χριστιανικούς χρόνους.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας που αναφέρθηκε εν συντομία στον βίο του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, ο οποίος συνέγραψε αυτή την Θεία Μυσταγωγία, καθώς και στο ιδιαίτερο πρωτοχριστιανικό τελετουργικό της, αναλύοντας κάθε στιγμή της και επεξηγώντας την, όπου εκείνος έκρινε σκόπιμο, στην συνέχεια και πριν την τέλεση των Ι. Μνημόσυνων υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων αδελφών μας αναφέρθηκε στον μακαριστό Λάζαρο Δελήνα, πρώην Ιεροψάλτη του Καθεδρικού Ι. Ναού Αποστόλου Παύλου, ο οποίος διηκόνησε επί δεκαετίες το Ι. Αναλόγιο του Καθεδρικού Ναού.

index-9 index-5 index-7 index-8 index index-11 index-10 index-4 index-1

TOP NEWS