Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Σε αργία ο ιερέας που συνελήφθη για βιασμό και πορνογραφία ανηλίκων

  • ΔΟΓΜΑ

Σε αργία τέθηκε ιερέας ενορίας στα Κάτω Πατήσια με απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ο οποίος συνελήφθη χθες Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, ύστερα από καταγγελία για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή. Ο ιερέας τίθεται σε αργία μέχρι να αποφανθούν τα αρμόδια όργανα της ποινικής και εκκλησιαστικής δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο ιερέας βίαζε μια ανήλικη – που σήμερα είναι 16 στα 17 – για 5 μήνες, το 2019, σε χώρους της εκκλησίας στα Κάτω Πατήσια (σ.σ. και όχι στην Ηλιούπολη, όπως ήταν αρχικά οι πληροφορίες από αστυνομικές πηγές).

Η κοπέλα, που πήγαινε στο κατηχητικό, μετά από 5 μήνες σταμάτησε να πηγαίνει στην εκκλησία. Όπου τύχαινε να δει τον ιερέα λιποθυμούσε από την ταραχή της, από τα όσα άκρως τραυματικά και αρρωστημένα είχε ζήσει.

Τελικά τώρα, βρήκε τη δύναμη να μιλήσει γι αυτό στους γονείς της, οι οποίοι και έκαναν την καταγγελία. Ο ίδιος φαίνεται να έχει στην κατοχή του και πορνογραφικό υλικό με την άτυχη κοπέλα.

Ο ιερέας είναι 37 χρονών και έχει 3 παιδιά. Σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγείται στον ανακριτή. Είναι κατηγορούμενος για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών:

Στη λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Με απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου ο κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος συνελήφθη χθες κατόπιν καταγγελίας για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, τίθεται σε αργία μέχρι να αποφανθούν τα αρμόδια όργανα της ποινικής και εκκλησιαστικής δικαιοσύνης».

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για τη σύλληψη του Ιερέα 

Συνελήφθη ημεδαπός με ένταλμα, κατηγορούμενος για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή

Συνελήφθη χθες (20-1-2022) το απόγευμα, δυνάμει εντάλματος, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ημεδαπός κατηγορούμενος για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω κατηγορείται ότι σε παρελθόντα χρόνο, διέπραξε τα προαναφερόμενα αδικήματα σε βάρος ανήλικης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης. Σε βάρος του ημεδαπού εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη.

πηγή: newsit.gr 

 

TOP NEWS