Αρχιεπίσκοπος: Ανάγκη για ενότητα και συνεργασία

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

Στην ανάγκη ενότητας και συνεργασίας αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την περιφορά του Επιταφίου το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής.

Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε την ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, ενώ συγχοροστάτησαν οι Επίσκοποι Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγγελλος της Αρχιεπισκοπής και Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος.

Κατά την περιφορά του Επιταφίου και μετά την δέηση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως «λιτανεύουμε απόψε το Σώμα του Ιησού Χριστού και είναι καταφανής η συγκίνηση και η κατάνυξη στα μάτια και στις καρδιές μας. Αυτά, όμως, είναι χρήσιμα. Είναι σκέψεις και καταστάσεις που φέρουν στο μυαλό μας αναμνήσεις και νοσταλγίες. Αυτές οι στιγμές έχουν την χάρη τους, αλλά είναι πολλές φορές επιφανειακές. Ανάγκη είναι, πάντοτε, αλλά ιδιαίτερα στην εποχή μας κάτω από τις συνθήκες τις οποίες ζούμε, να προχωρήσουμε από την επιφάνεια στο βάθος».

Αναφέρθηκε, επίσης, στο Ευαγγέλιο της ημέρας κάνοντας λόγο για τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στους δυνατούς και πολλές φορές ωφελούν, αλλά και ζημιώνουν, τονίζοντας πως «όσοι ήταν γύρω από τον Πιλάτο, τον συμβούλευσαν και τον προέτρεψαν να δώσει εντολή να σφραγιστεί ο τάφος του Χριστού, για να μην κλέψουν τον Ιησού και πουν ότι αναστήθηκε. Και έτσι έγινε για να φανερώνει στο διάβα των αιώνων τη μωρία των ανθρώπων, όταν θέλουν να τα βάλουν με τον Θεό. Και Ανέστη ο Κύριος» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε πως «ο Κύριος πήγε στην Γαλιλαία για να συναντήσει τους μαθητές του και . τους συμβούλευσε να είναι ενωμένοι. Η ενότητα του Χριστού με τους πιστούς του είναι είναι προϋπόθεση. Ένα σώμα, μία πορεία για την Αλήθεια του Χριστού».

Ο Αρχιεπίσκοπος ολοκλήρωσε την ομιλία του με μία παραβολή. «Ο Κύριος έλεγε: Εγώ είμαι η άμπελος, εσείς είστε τα κλήματα. Όποιος μένει ενωμένος μ’ εμένα κι εγώ με αυτόν, αυτός φέρει καρπό πολύ» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος επισημαίνοντας πως «αυτή είναι η πρόσκληση του Κυρίου μας σήμερα σε μία εποχή που έχουμε ανάγκη από συνεργασία, από φίλους και συνεργάτες».

αρχιεπίσκοπος

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ